Eski kız arkadaşının fotoğrafını akrabasına yollayan zanlıya 18 ay hapis cezası

11
Polis
reklam alani

Eski kız arkadaşının fotoğrafını akrabasına yollayan Mehmet Deniz’e 18 ay hapis cezası verildi.

‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’ suçuyla yargılanan Mehmet Deniz’in aleyhindeki karar bugün açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ni oluşturan Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın oluşturduğu heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Aksun açıkladı.

Kararı okuyan Fadıl Aksun, Mehmet Deniz’in mahkûm olduğu ‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’ suçunun Anayasa ile koruma altına alındığına sanığın aleyhine getirilen en ağır suç olduğunun altını çizdi.

Aksun, Mehmet Deniz’in eski kız arkadaşının kendisine güven duyup ilişkilerinin devam ettiği süreçte gönderdiği bikinili fotoğrafları, ayrıldıktan sonra bir akrabasına göndererek, bu suçu işlediğini belirtti. Aksun,  Deniz’in ayrıca müştekinin iki elinden tutup, zorla cinsel saldırıda bulunduğunu ve şiddet kullanma tehdidi mesajı gönderdiğinin altını çizdi.

Aksun, bir kişinin fotoğraflarının kişilik haklarının parçası olduğuna ve Deniz’in sırf müştekiden ayrıldığı için bulunduğu bu davranışlarının ilkel olduğuna vurgu yaptı. Deniz’in lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Aksun, Mehmet Deniz’e oy birliğiyle 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Paylaş