Ağırdağ bölgesindeki yangın söndürüldü

6
Ağırdağ bölgesindeki yangın söndürüldü
reklam alani

Polis, Ağırdağ bölgesinde çıkan yangının polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Orman Dairesi ve Sivil Savunma ekipleri, askeri personel, bölge halkı, bölge belediyelere ait su tankerleri ile söndürüldüğünü açıkladı.

Ağırdağ-Boğaz bölgesinde gece yarısı yolun kuzey batı kısmında yangın çıktı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Ağırdağ’da çıkan yangının elektrik şebekesi kaynaklı olduğu belirtildi.

Ağırdağ-Boğaz yangının nedeninin, elektrik hatlarının rüzgarın etkisiyle birbirine temas etmesinden çıkan kıvılcımlar olduğu belirtildi.

Polisten verilen bilgiye göre, Ağırdağ-Boğaz’da yaşanan yangının Ağırdağ’da Benek Sokak üzerinde şiddetli rüzgarın etkisi ile elektrik hatlarının birbirlerine temas etmesi neticesinde çıkan kıvılcımlarla başladı.

350 DÖNÜMLÜK ALAN, 4 EVİN ÇATISI VE 1 ADET SALON ARAÇ TAMAMEN YANDI

Yangında yaklaşık 350 dönümlük alan içerisinde bulunan çam ağaçları, maki bitki örtüsü ile Laden Sokak ve Yasemin Sokak üzerinde bulunan dört evin çatıları ile bir adet salon araç tamamen yandı.

Yangın polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Orman Dairesi ve Sivil Savunma ekipleri, askeri personel, bölge halkı, bölge belediyelere ait su tankerleri ile söndürüldü.

Kıbrıs Postası’nın olay yerinden elde ettiği bilgilere göre, yangın, rüzgarında etkisiyle civardaki evlere ve Ağırdağ İlkokulu’na sıçradı. Bölgedeki yerleşim yerlerinin tahliyesi ise kısa süre içerisinde gerçekleşti.

Yangına, polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi, Sivil Savunma, askeri personel, belediyelere ait tankerler ve bölge halkının müdahale etti.

04.10 – CUMHURBAŞKANI TATAR: “GEÇMİŞ OLSUN”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yangının kontrol altına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, “İlk saatlerde bir panik ve heyecan vardı. Biz komutanlarla bir keşif tespit uçuş yaptık. Yangın, köy içerisinde küçük alevler halindeydi” dedi.

Hiç kimsenin canına zarar gelmediğine de işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiğine de vurgu yapan Tatar, “Trafodan çıkan küçük bir kıvılcımla yangın çıktı… Sabah, ilgililer bu konuya açıklık getirecektir” diye konuştu.

04.00 – YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İtfaiye Müdürü Ramadan Gürpınar, BRT’ye yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını ancak tehlikenin henüz geçmediğini duyurdu.

Gürpınar, hava şartlarından dolayı yangının tekrar alevlenmesinin söz konusu olabileceğini belirterek, soğutma çalışmalarının devam ettiği vurguladı.

Paylaş