Tufan Erhürman: Bu akşam böyle bir zihniyeti reddettiğimizi göstermek için sokaktayız

3
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede giderilmesi gittikçe güçleşen hasarlara uğranıldığına dikkat çekerek, parti olarak yürütecekleri eylemlilik sürecine işaret etti. Erhürman, “Bu akşam böyle bir zihniyeti reddettiğimizi göstermek için sokaktayız” dedi.

Cumhuriyetçi, Türk Partisi (CTP), sokakta eylemlilik sürecini bugün “Biz Varız: Bu Yol Birlikte Yürünecek” sloganıyla Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta toplanarak yapacağı yürüyüşle başlatıyor.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Yoksullaşıyoruz, her gün daha da yoklaşıyoruz, çocuklarımızın gözlerini göç yollarına dikmesini üzüntüyle izliyoruz” dedi.

Erhürman, yalnızca şikayetçi değil, samimiyetle endişeli olduklarına vurgu yaparak, “Her gün bir gün daha geç kalıyor olduğumuzun, giderilmesi gittikçe güçleşen hasarlara uğradığımızın farkındayız” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımızın, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen, sıvaları dökülen, altyapısı, araç gereci eksik, kimi yerlerde tuvalet kağıdı almak için velilerden katkı istenen okullarda, Türkçe bilen ve bilmeyenlerin bir arada bulunduğu, tıklım tıkış sınıflarda, sözde iki gün tam gün eğitim esasına göre, aç mı, tok mu oldukları sorulmadan gördükleri eğitimi, vicdanları sızlayarak izlediklerini kaydeden Erhürman, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu iradesizlik, beceriksizlik, basiretsizlik, bütün bir halk endişe içindeyken, önünü göremezken hala koltuk peşinde koşanların sergilediği umursamazlık, gailesizlik tahammül edilemez bir noktaya ulaştı. Bu akşam tepkimizi, böyle bir zihniyeti reddettiğimizi, Kıbrıs Türk halkının bunca yıllık var oluş mücadelesinin sonucunda getirildiği bu noktayı asla kabullenmeyeceğimizi göstermek için sokaktayız.”

Erhürman, bugün yapacakları yürüyüşün ‘bir başlangıç’ olduğuna değinerek, “Bu güzel, bu sevilesi ülkede insan onuruna yaraşır bir şekilde, mutlu, güvenli, huzurlu yaşamak çocuklarımızın hakkıdır. Filistin’deki çocuklarımızın acısı yüreklerimizde, ülkemiz çocuklarının gelecek endişesi aklımızda, yarın daha da geç kalabileceğimizin bilinci ve sorumluluğuyla sokaktayız” açıklamasında bulundu.

“Başlıyoruz… Biz varız” diyen Erhürman, bizi güzel günlere ulaştıracak bu yol birlikte yürüneceğini belirtti.

Paylaş