Kuzeyden akaryakıt alımının AB’ye şikayeti gündemdeyken, Çağdal “Müsait değilim” diyor

6
Kıbrıs'ın güneyinde elektrik ve akaryakıt vergilerinde indirim
reklam alani

Kıbrıs Rum Benzinciler Birliği, Güney Kıbrıs’ta yaşayanların Kuzey Kıbrıs’tan akaryakıt almasının Yeşil Hat Tüzüğü’ne aykırı olması iddiasıyla AB’ye şikayet etmeye hazırlanırken, Kıbrıs Postası’na konuşan bir benzin istasyonu direktörü ise durumun aykırılık yaratmadığını kaydetti.

Konuyla ilgili ulaşılan Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal “Müsait değilim” diyerek telefonu kapattı, herhangi bir dönüş ise sağlamadı.

Kıbrıs Rum basınında yer alan “Güney Kıbrıs Benzinciler Birliği’nin Kıbrıslı Rumların Kuzey Kıbrıs’tan akaryakıt alımlarına ilişkin AB’ye yapacağı şikayetle ilgili süreç ilerliyor” şeklindeki haber sonrası, Kıbrıs Postası, konuyla ilgili birliğe ulaşmaya çalıştı.

LEVENT ÇAĞDAL, “MÜSAİT DEĞİLİM” DEDİ, TELEFONU KAPATTI

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, Kıbrıs Postası’ndan arandığını duyması sonrası ise “Müsait değilim.” diyerek, telefonu kapattı.
Daha sonra Kıbrıs Postası’na konuşan bir benzin istasyonu direktörü ise konuyla ilgili açıklama yaptı.

“HELLİM GİBİ ÜRÜNLERDE GEÇERLİ, AKARYAKITTA DEĞİL”

Yapılan açıklamada, konunun Yeşil Hat Tüzüğü ile ilgili olmadığı kaydedilirken, “tankerlere doldurulup karşı tarafta satış için kullanılırsa tüzük kapsamında olabilir.” denildi.
Kıbrıs Postası’na yapılan açıklamada, “Hellim gibi ürünlerde bu geçerli olabilir ancak, akaryakıt için geçerli değil” ifadeleri de kullanıldı.

Paylaş