Mehmet Seyis: Armar Group’un garantili ürünün tamirine para istemesi rezillik

3
Mehmet Seyis: Armar Group'un garantili ürünün tamirine para istemesi rezillik
reklam alani

Dev-İş eski genel başkanı Mehmet Seyis, Armar Group’tan aldığı soğutucu cihazın parçasında sorun çıktığını belirterek, garanti belgesi olmasına ve süresinin geçmemesine rağmen kendilerinden para talep edildiğini ifade etti. Seyis,” Garantili ürünün tamirine para istenmesi rezillik” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) eski genel başkanı Mehmet Seyis, sosyal medya hesabından Armar Group’u eleştiride bulundu.

Mehmet Seyis, “Garanti kapsamında ürünün tamirine para istemek ayrı, dönüp üstünden bir de pazarlıkla fiyat ortaya koymak ayrı rezalet” dedi.

Seyis, Armar Group’a “Sattığınız malın henüz 10 ay garanti süresi varken tamiri için para istemekten utanmıyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Mehmet Seyis’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Şimdi burdan soruyorum Armar Group, sattığınız malın henüz 10 ay garanti süresi varken tamiri için pazarlık yaparak para istemekten utanmıyor musunuz? Halkımıza da çağrımdır böylesi durumları mutlaka şikayet ediniz. Biz sindikçe onlar cüretkarlaşıyorlar.

Şimdi bir dokunacam diye bin açmak da istemem. Onun için bu şikayetimde yalnızca denetimsizlik sonucu bizim tüccarlarının girdiği fırsatçı pozisyondan söz edip, yediğim garantili masalı kazığını anlatacam. Geçen yıl gidip Bomer LTD aracılığı ile Armar Group’tan “Kabel” marka bir hava soğutucu cihaz aldım. Geçen yıl 4 ay kullanıp sonra özel diktirttiğim örtüsü ile örtüp korumaya aldım. Belirtmek lazım 2 yıl garanti belgeli, makbuzlu iş kayıtlı. Her şeyi yanımda korumada.

Neyse bu yıl örtüyü açtık ve kullanmaya başladık. 2 ay daha kullandık ve otururken dönen bir ses gelerek sağa sola dönme fonksiyonu durdu. Tabii önce aracı firmayı aradık o da dönüp Armar Group’u aradı ve geçen hafta teknik arkadaşlar geldiler. Baktılar merkezi aradılar ve bize artık bu parçadan kalmadığını söylediler. İşçi arkadaşlara ne diyecektim ki söyleyin ustanıza bu tamam değil, 2. el dahi olsa belki bulursunuz da tamir ederiz. Ama bana ne olacağını da haber versinler dedim.

Üç gün önce Armar’dan arandım telefondaki kadın arkadaş bana parçayı bulduklarını bana 550 TL’ye takılacağını söyledi. Bir an kan beynime fırladı. Bu cihazın 2 yıl garantisi var, ne parasından söz ediyorsunuz dedim ‘ben size söyleneni iletiyorum’ dedi. Bunun üzerine ‘lütfen patrona söyeyin bizi ahmak yerine koymasın, bu cihazın hala 10 ay garanti süresi var. Para falan ödemem’ deyip kapattık. Cevap bekledim tabi. Dün yine arandım ve telefondaki kadın ‘müdürümüz ile konuştum, size 400 TL’ye tamir yapacaklar’ dedi. İyice canım sıkıldı garanti kapsamında ürünün tamirine para istemek ayrı rezillik dönüp üstünden bir de  pazarlıkla fiyat ortaya koymak tam bir tam rezalet.

Bunu anlattım ‘yani tamir olmasını istemez misiniz?’ diye soran kadına çok laf söylemeye gerek yok tabii. Tabii tamir olmasını isterim ama garanti kapsamındaki ürüne  bırakın 400 TL’yi, 4 kuruş dahi vermeycem dedim. Telefondaki temsilci, böylece ürünün tamir edilemeyeceğini belirtti.”

Seyis, bunun üzerine, para vermeyeceğini belirterek, yapıp yapmayacaklarını bilgi vermlerini istedi.

Seyis, “Ertesi gün yanıt gelmedi, bu gün hala gelmedi. Şimdi burdan soruyorum Armar Gropu, sattığınız malın henüz 10 ay garanti süresi varken tamiri için para istemekten utanmıyor musunuz? Ya doğrusunu yapı ya da siizi Denizli’deki Kabel merkezine, KTTO’sına ve hükümetin igili birimlerine de elimdeki belgeler ile şikayet edeceğim. Halkımıza da çağrımdır böylesi durumları mutlaka şikayet ediniz. Biz sindikce onlar cüretkarlaşıyorlar”

Paylaş