BES Başkanı Yalınkaya’dan Yeşilırmak ve Berova’ya: Ne bu telaş?

12
BES Başkanı Mustafa Yalınkaya
reklam alani

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Özdemir Berova ile UBP’li vekil Emrah Yeşilırmak’ın açıklamalarına yanıt vererek, “ne bu telaş?” diye sordu.

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, sosyal medya üzerinden, Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Özdemir Berova ile UBP’li vekil Emrah Yeşilırmak’ın açıklamalarına yanıt verdi.

BES Başkanı Yalınkaya, “Sn. Emrah Yeşilırmak, kendine güveniyorsan hangi televizyonda istersen belediyeleri ve hazırladığınız tasarıyı kamuoyu önünde konuşmaya tartışmaya ben varım, sanal alemde ahkam kesmek kolay hem emekçiyi hem kamuoyunu yanıltıp sendikaları itibarsızlaştırmak senin haddine değil” dedi.

Yalınkaya, “Ne bu telaş Sn. Berova, ne bu telaş Sn. Yeşilırmak? Belediyelerin birleştirilmesine ilişkin özel yasa tasarısı 11 madde, 7 geçici madde den oluşmaktadır, hukukçularımıza göre Anayasaya aykırılığı olan birçok madde için çok merak ederim yarın genel kurulda ilgili maddelerin değiştirilmesi için kaç değişiklik önergesi sunacaksınız?” diye sordu.

Yalınkaya, “Ben iddia ederim ve derim ki bugün Meclis’te moraller çok bozuk ve panik yaşıyorsunuz, ve yine iddia eder ve derim ki hazırlayıp komiteden geçirdiğiniz bu tasarının Anayasaya aykırılığını siz de biliyorsunuz. Yarın toplum yaşayıp görecek aldığınız talimatların ne kadar acemice yerine getirilmek istendiğini” ifadelerini kullandı.

Paylaş