‘Doğamızdaki Canlılar’ resim yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

22
Fikri Ataoğlu Doğamızdaki Canlılar
reklam alani

“Doğamızdaki Canlılar” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından verildi.

“Doğamızdaki Canlılar” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından verildi.

FİKRİ ATAOĞLU: “ÇEVRE DERSİ, GELECEK YILDAN İTİBAREN MÜFREDATTA” 

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Gününe dikkat çekmek amacıyla “Doğamızdaki Canlılar” konulu ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik resim yarışması ödül töreni, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de teşekkür belgeleri Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından verildi.  

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasıdna, ülkede yaşanan çevre kirliliğinin ciddi boyutlarda olduğuna dikkati çekerek, “üzülerek belirtmek isterim ki, bakanlık olarak ciddi çalışmalar ortaya koymamıza rağmen, ülkede yaşanan çevre kirliliği beklenen noktaya gelmiş değildir” dedi. 

“Çevre Koruma Dairemiz personelleri, her hafta farklı bölgelerde, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte farkındalık yaratmak adına çevre temizliği etkinliği düzenlemektedir. Ancak, bir sonraki hafta, farklı bir bölgeye giderken, bir hafta önce temizlik faaliyeti gerçekleştirilen bölgenin, sanki hiç temizlenmemiş olduğunu görmek, aynı duyarsızlıkla karşı karşıya kalmak bizleri üzüyor” diyen Bakan Ataoğlu, 2018 yılında sadece 9’ncu sınıflara yönelik olarak müfredatta bulunan çevre derslerinin, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan istişareler sonucunda, okul öncesinden üniversite eğitimine kadar, zorunlu olarak müfredata alındığını belirtti. 

Bakan Ataoğlu, çocukların alacağı çevre eğitimi ile birlikte, ailelerin de çocuklardan gelecek olan uyarılar neticesinde, doğaya ve çevreye daha duyarlı davranış alışkanlığı edinilmesinin daha etkin olduğunun altını çizdi. 

Bakan Ataoğlu, insanların dünyada yaşayan tüm canlılarla birlikte yaşadığını farkına vararak, yaşam alışkanlıklarını, doğaya ve doğada yaşayan canlılarla uyumlu bir hale getirmek zorunda olduğunun altını çizerek, “Bu önemli olguya dikkat çekmek amacıyla, resim yarışmamızı bu temaya uygun olarak düzenledik. Amacımız, gelecek nesillerden emanet olarak aldığımız bu ülkeyi, gelecek nesillere devrederken, doğaya ve doğada yaşayan canlılara karşı hassasiyetle yaklaşmaları olgusunu da kazandırmaktır” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve öğrencilerin yarışmaya katılmalarını destekleyen ailelerine, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere, juri üyelerine, organizasyona katkı koyanlara ve resim yarışmasına katılan tüm öğrencilere belgelerini takdim etti. 

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞÖYLE;

İlkokul 1-2 ve 3. Sınıflarda yapılan değerlendirme sonucunda:

1. Işın Marina Borhan

2. Fatma Okur

3. Rüya Özdemir  

Bunun yanında Zekiye Antonia Borhan da Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 

İlkokul 4. ve 5. Sınıflarda yapılan değerlendirme sonucunda: 

1. Hamdiye Güleç 

2. Zühal İkincisoy

3. İncilay Tandoğan 

Bunun yanında Tanem Orhon’un resmi de Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. 

Ortaokul öğrencileri arasında yapılan değerlendirme sonucunda:

1. Emine Öksüz

2. Sude Karafistan 

3. Yasmin Şerif Özmenek 

Bunun yanında Özgün Roza’nın resmi de Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. 

Meslek Liseleri kategorisinde derecelendirme yapılamamış ve iki eser Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanmıştı. 

Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanan öğrenciler: 

Melek Karlaman 

Aytunç Hacıarif

Paylaş