El Kaide lideri Eymen el Zevahiri, ABD operasyonunda öldürüldü

18
El Kaide lideri Eymen el Zevahiri, ABD operasyonunda öldürüldü
reklam alani

El Kaide lideri Eymen el Zevahiri, ABD operasyonunda öldürüldü

(ABD) Başkanı Joe Biden, Usame bin Ladin’in ölümünden sonra El Kaide’nin liderliğini üstlenen Eymen el Zewahiri’nin Afganistan’da düzenlenen drone saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Usame bin Ladin’in ölümünden sonra El Kaide’nin liderliğini üstlenen Eymen el Zewahiri’nin Afganistan’da düzenlenen drone saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

ABD, 11 Eylül saldırılarının kilit isimlerinden biri olarak görülen Mısırlı el Zewahiri için yaklaşık 21 yıldır sürdürdüğü ‘insan avı’nı sonlandırdı. Biden, Zewahiri’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’de sabahın erken saatlerinde kaldığı eve yapılan hava saldırısında öldüğünü açıkladı.

“ADALET YERİNİ BULDU VE BU TERÖRİST LİDERİ ARTIK YOK”

Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantıında Biden, “Artık adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok. Ne kadar uzun sürerse sürsün, eğer tehdit oluşturuyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri sizi bulacak ve ortadan kaldıracak.” dedi. ABD medyasına göre Amerikan istihbaratı, Zevahiri’nin izini, Taliban ülke yönetimini ele geçirdikten sonra bu yılın başlarında Kabil’de buldu.

Paylaş