Sahte eşyaları orijinalmiş gibi satmaya çalıştı

52
Murat Ötre
reklam alani

KKTC’ye 15 gün önce turist olarak gelen ve tasarrufundaki sahte ürünleri “orijinal oldukları” iddiasıyla satmaya çalışan Murat Ötre isimli şahıs, “Suç İşlemeye Teşebbüs” suçundan tutuklandı.

KKTC’ye 15 gün önce turist olarak gelen ve tasarrufundaki sahte ürünleri “orijinal oldukları” iddiasıyla satmaya çalışan Murat Ötre isimli şahıs, “Suç İşlemeye Teşebbüs” suçundan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç, zanlının soruşturma maksatlı üç gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde karar üretti.

Mahkemede olayı aktaran polis memuru Turgay Ok, zanlının “Suç İşlemeye Teşebbüs” suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Polis, KKTC’ye 15 gün önce turist olarak gelen zanlının, 28 Şubat 2022 tarihinde, saat 13.30 raddelerinde Kızılbaş bölgesinde bulunan bir güvenlik sistemi işletmesine giderek yanında getirdiği elektronik el aletlerini “hileli bir yoldan orijinal olmadıkları halde orijinal olduklarını” beyan ederek işletme sahibine satmaya çalıştı.

Polis, zanlının bu kapsamda suçüstü hali gereği tutuklandığını ve tasarrufunda bulunan 2 adet Bosch marka kırıcı delici matkap, 2 adet still marka ağaç kesme makinesi, 1 adet makita marka kırıcı delici matkap ve 1 adet yine bosch marka spiralin emare olarak alındığını belirtti.

Polis, mesele ile ilgili tahkikatın yeni başladığını, zanlının 15 gün önce KKTC’ye geldiğini ve daha başka ürünler de sattığını beyan ettiğini belirterek, aleyhinde başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için poliste 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş