Kırık bira şişesiyle kavga eden zanlılardan biri teminata bağlandı, diğeri cezaevine gönderildi

6
reklam alani

Lefkoşa’da kırık bira şişesiyle kavga eden zanlılardan biri teminata bağlandı diğeri ise cezaevine gönderildi.

Lefkoşa’da meydana gelen “Yaralama ve Tecavüzkâr Alet taşıma Kavga Rahatsızlık” suçları ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Abiola Afeez Adelaju ve Gideon Eyitemi Apoh mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Güral Kırcalılar, 18 Ocak 2022 tarihinde saat 17.45 raddelerinde Lefkoşa’da umumi bir yer olan Gazeteci Kemal Aşık caddesi üzerinde faaliyet gösteren Altunçay Market arka kısmında Lefkoşa’da sakin 28 yaşındaki Abiola Afeez Adelaju bir taraf olup nefesinde 181 promil etil alkol bulunduğu bir esnada tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ve tespit edilemeyen kırık bira şişesi ile diğer taraf olan Lefkoşa’da sakin 28 yaşındaki Gideon Eyitemi Apoh’un sol ön koluna 10 cm’lik, sağ üst kol dirseğine 5 cm kesi atmak suretiyle ve Apoh ise tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ve henüz tespit edilemeyen kırık bira şişesi ile zanlı 1 in sol ön koluna 5 cm’lik kesi atmak suretiyle birbirlerini yaralayıp bir kavgada yer aldıklarını anlattı.

Polis, aynı gün mesele ile ilgili olarak zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti. Polis, zanlı Adelaju öğrenci statüsünde olduğunu, Lefkoşa’da sakin Gideon Eyitemi Apoh’un yasal statüsü olmadığını belirtip, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, zanlı Adelaju yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispat-ı vücutta bulunması, 6 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Ozankaya, zanlı Apoh ise 2 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş