Ahmet Savaşan: Eşit haklara dayalı çözümler tasarlamak için engelli bireylerle yan yana çalışmalıyız

8
Ahmet Savaş
reklam alani

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda, ”Eşit haklara dayalı çözümler tasarlamak için engelli bireylerle yan yana çalışmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Engelliliğin “hasta sorunu” değil, bir demokrasi ve insan hakları meselesi olarak görülmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Ahmet Savaşan, herkes için erişilebilir ve eşitlikçi bir dünya inşa edebilmek için yenilikçi çözümler bulmak gerektiğine dikkat çekti.

Dr. Ahmet Savaşan mesajında, 2023 Dünya Engelliler Günü temasının, “engelliler için, engellilerle birlikte hareket ederek sürdürülebilir kalkınma amaçlarını kurtarmak ve başarmak” olduğuna dikkat çekerek, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmanın, başta dünya genelindeki 1,3 milyar engelli birey olmak üzere hiç kimseyi geride bırakmamayı zorunlu kıldığına vurgu yaptı.

“ENGELLİ BİREYLER, SOSYAL, EKONOMİK VE SİYASİ HAYATA AKTİF KATILABİLMELİDİR”

Dünya genelinde engelli bireylerin sistematik ayrımcılık ve toplumun her alanına dahil olmalarını kısıtlayan engellerle karşılaştıklarına dikkat çeken Ahmet Savaşan, engelli bireyler için gerçek anlamda sürdürülebilir kalkınmanın, yalnızca faydalanıcı olarak değil, aynı zamanda sosyal, ekonomik ve siyasi hayata aktif olarak katılabilmelerinin sağlanması ile mümkün olabileceğine işaret etti.

“BM’NİN ENGELLİ BİREYLERİN BÜTÜN KARAR ALMA SÜREÇLERİNE KATILMASI ÇAĞRISINI DESTEKLİYORUZ”

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi adına Başkanlığı yürüten ülke olarak BM’nin ortaya koyduğu, Engelli Hakları Sözleşmesi doğrultusunda ve ülkelerin yoksulluğun ortadan kaldırılmasından, sağlık, eğitim ve iklim eylemine kadar Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşma çabalarında engellilerin bütün karar alma süreçlerine katılması gerektiği tespitini destekliyoruz” diyen Savaşan, “Bu önemli günde Dünya Sağlık Turizmi Konseyi olarak, BM’nin yaptığı ve tüm dünyayı, her ülkede ve toplumda eşit haklara dayalı çözümler tasarlamak ve sunmak için engelli bireylerle yan yana çalışma çağrısına uymaya davet ediyoruz” dedi.

Paylaş