Evinde 380 gram uyuşturucu ile yakalanan zanlı tutuklu kalacak

13
Derviş Seyhun
reklam alani

İkametgahında 14 paket halinde toplam 380 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunan Derviş Seyhun tutuklandı.

Mağusa’da Narkotik polisinin aldığı bir üzerine evinde uyuşturucu madde tespit edilen ve söz konusu uyuşturucu maddeleri satışını yaptığından şüphelenilen Derviş Seyhun tutuklandı.

Polis zanlının ikametgahında yapılan aramda 14 ayrı paket halinde toplamda 380 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde, bir adet hassas terazi ve yine terazi  içerisinde bin 560 TL nakit para tespit ederek emare aldı.

Zanlı “Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

UYUŞTURUCULARI ALDIĞI ŞAHSI İTİRAF ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 7 Temmuz 2021 tarihinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nce alınan bir bilgide, zanlı Derviş Seyhun’un tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenilmesi üzerine, aynı gün zanlının Mağusa’daki ikametgahında tespit edildiğini açıkladı.

Kavaz, mahkeme emri ile zanlının huzurunda ikametgahta yapılan aramada salonda 2 ayrı streç naylona sarılı yaklaşık 55 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, şeffaf renk sarı kapaklı cüzdan içerisinde yaklaşık yarım gram hint keneviri türü uyuşturucu madde, zanlıya ait yatak odasındaki çalışma masasında bir adet hassas terazi ile terazi üzerinde bin 560 TL para bulunduğunu açıkladı. Kavaz zanlıya ait kıyafet dolabında ise ayrı ayrı 12 adet streç naylona sarılı yaklaşık 325 gram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı.

Zanlının suçüstü tutuklandığını belirten Kavaz, söz konusu uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Labratuvarı’na, uyuşturucu maddelerin muhafazasında kullanılan naylon poşet ve streç naylonların ise Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini açıkladı.

Zanlının tutuklandığı gün aleyhindeki suçlamaları kabul edip gönüllü ifade verdiğini kaydeden Kavaz, zanlının gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeleri temin ettiği bir şahsın ismini itiraf ettiğini ve bu şahsın arandığını açıkladı.

Zanlının bu aşamada serbest bırakılması halinde yürütülen soruşturmayı olumsuz etkileyeceğini belirten Kavaz, zanlının tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme talebe itiraz edilmemesi üzerine zanlı Seyhun’un 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.  

Paylaş