Kamuda örgütlü 4 sendika grev yaptı: “Örgütsüz, özel sektör çalışanları yalnız değildir”

32
eylem_1615802611
reklam alani

Kamuda örgütlü 4 sendika özel sektör çalışanlarına destek olmak amacıyla grev yaptı. Başbakanlık önünde gerçekleşen grevde, “Örgütsüz, özel sektör çalışanları yalnız değildir” denildi.

Kamuda örgütlü 4 sendika özel sektör çalışanlarına destek vermek amacıyla bugün 2 saatlik genel grev yapıyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) ve Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) tarafından yapılan eylemde bugün Başbakanlık önünde basın açıklaması yapıldı.

BENGİHAN: “HÜKÜMET DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLDU”

KTAMS Genel Başkanı Bengihan, “Özel sektör emekçilerine destek belirtmek, özel sektör emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik yönden en çok sıkıntı çeken kesim, özel sektör emekçileridir” diyen Bengihan, bu süreç içerisinde, 5 bin iş yerinin kapatıldığını, 50 bin özel sektör emekçisinin işine son verildiğini ve 3 bine yakın esnafın da sıkıntıya düştüğünü söyledi.

Öte yandan işsizlik ödeneğinin de 1500 TL’ye düşürülmesini de eleştiren Bengihan, “Hükümet destek değil, köstek olmuştur” dedi.

“Özel sektör emekçilerini, değil et, zeytin ekmek yemeğe muhtaç bıraktınız!” diyen KTAMS Başkanı Bengihan, özel sektör emekçilerinin darbeyi; pandemiden, ekonomik krizden, kötü niyetli tüccarlardan ve hükümetten yediğinin altını çizdi.

Bengihan, sendikalaşma konusunda da özel sektöre hiçbir teşviğin, hiçbir zorunlulukta getirilmediğine dikkat çekti.

ATAN: “SİZ YÖNETEMZSENİZ BİRİ SİZİ GELİR YÖNETİR”

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan da eylemde konuşarak, şu ifadeleri kullandı:

“Emeğin ne kadar sömürüldüğünü de görmekteyiz, özel sektörde çalışan insanlarımızın da vatandaşlarımızın da ne kadar zor durumda olduğunu da görüyoruz. İnsanlar öyle bir hal aldı ki, birbirimizle sohbet edemez olduk. Sebebi, bizi yönetenlerdir. Bu koltuğu artık bu hükümet dolduramıyor. Siz yönetemezseniz biri sizi gelir yönetir.”

SERDAROĞLU: “SENDİKALAR SESLERİNİ ÇIKARMAYA DEVAM EDECEK”

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “sendikaların tek derdi, adalet düzen ve doğru dürüst bir sistemdir” ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

“Bazı sermaye kesimleri ve bazı siyasiler bunu başka bir yere çekmeye çalışsa da, biz burada olacağız. Her zaman zor durumda olan çalışanlar için sendikalar seslerini çıkarmaya devam etti ve devam edecek… Özel sektör emekçilerinin bu kadar zor durumda olmasının sebebi, sendikalarının olmamasıdır. Pandemi herkesin yüzünü ortaya çıkarmıştır. Herkesin ne yaptığını herkes görüyor…”

ÖZDOĞAN: “BİZİM GÖREVİMİZ BU YOLU AÇMAKTIR”

GÜÇ-SEN Başkanı Abdullah Özdoğan, pandemi koşulları nedeniyle yalnız yönetim kurulları olarak eylemde yer aldıklarına dikkat çekerek, “Özel sektör emekçileriyle çalışmaya devam edeceğiz. Güvencesiz, sendikasız, örgütsüz… Bu emekçiler pandemiyle çok çok kötü koşullara itildi. Bizim görevimiz bu yolu açmaktır!” dedi.

Paylaş