Mehmetçik ve Kumyalı’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

31
Narkotik
reklam alani

Mehmetçik’te tasarrufunda uyuşturucu madde tespit edilen Ayten Gücüyeter ile söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı Gücüyeter’e verdiği gerekçesi ile tutuklanan Hüseyin Gazi isimli şahıs mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ekiplerinin Mehmetçik ve Kumyalı’da düzenlediği operasyonda tasarruflarında kanunsuz uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulunan Ayten Gücüyeter ile Hüseyin Gazi tutuklandı.

Zanlı Gücüyeter, polis operasyonunda tasarrufunda 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak suçüstü hali gereği tutuklanırken, polisin ileri soruşturmasında söz konusu uyuşturucu maddeyi Gücüyeter’e verdiği tespit edilen Gazi’de tutuklanarak bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamaları ile haklarında soruşturma başlatılan zanlılar, mahkeme emri ile 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Polis mahkemede, Devlet Kimya Laboratuvarı’ndan gelecek analiz raporunun soruşturmanın seyri açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

TÜTÜN PAKETİ İÇİNDE BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 12 Mart tarihinde Narkotik tarafından alınan bilgide, zanlı Ayten Gücüyeter’in tasarrufunda uyuşturucu olduğunun öğrenildiğini kaydetti.

Özdesoy, zanlının Mehmetçik’teki ikametgahında Narkotik polisi tarafından yapılan aramada, zanlının yatak odasında, yatağı içerisinde bulunan tütün paketinde şeffaf naylon içerisinde 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı.

Yürütülen soruşturmada ve zanlının polise verdiği gönüllü ifadesi ışığında söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı Hüseyin Gazi’den aldığının öğrenildiğini belirten Özdesoy, zanlı Gazi’nin Kumyalı’da bulunan ikametgahında tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Gazi’nin ikametgahında yapılan aramada, yatak odasında, çay kupası içerisindeki sıvının içine dökülmüş vaziyette, bir miktar uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu ve emare alınarak zanlının tutuklandığını kaydetti.

Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ve Devlet Kimya Laboratuvarı’ndan gelecek analiz raporunun soruşturmanın seyri açısından önemli olduğunu söyleyen Özdesoy, her iki zanlının da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş