HP’de yeni MYK bu perşembe belirlenecek

13
Kudret Özersay
reklam alani

Kudret Özersay, görevden alınan MYK’nın muhtemelen bu perşembe toplanacak PM tarafından yenileneceğini söyledi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, görevden alınan MYK’nın muhtemelen bu perşembe toplanacağını, PM tarafından yenileneceğini söyledi.

Kudret Özersay, adli süreçlerle ilgili de konuşmak istemediğini ifade ederek “Belli bir suçu birinin işlediği kesinleşmeden suçlu muamelesi görmez. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlarını beklemek lazım…” dedi.

Katıldığı tv programında konuşan Kudret Özersay, şöyle konuştu;

“…[…] MYK’nın görevden alınmasını, bir güven tazeleme adımı olarak değerlendirilmesi gerektiğini açıklamıştık zaten… Parti kendi seçtiği organı istediğinde görevden alabilir. Tüzüğe uygun olarak ve tam konsensüsle MYK görevden alındı.

Bu hafta, muhtemelen Perşembe PM ile MYK seçilecek.

Adli süreçler de olduğu için diğer konularla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz. Suçsuzluk karinesi vardır. Belli bir suçu birinin işlediği kesinleşmeden suçlu muamelesi görmez. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlarını beklemek lazım…

HP baştan itibaren bu memleketin en büyük sorununun siyasi kirlenme olduğu tespiti ile yola çıktı; 6 yıldan sonra herkes de görüyor ki görev sadece siyasette değil… Bürokraside de sivil toplumda da her kesimde bir değerler erozyonu söz konusudur ve kirlenme meselesi devleti de erozyona uğratır ve bu da halk iradesini ipotek altına alır…”

Paylaş