Önder Sennaroğlu: “Mali protokolün imzalanması KKTC için hayati önem arz ediyor”

19
Oktay
reklam alani

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Türkiye ile KKTC arasında imzalanacak olan mali protokolün, KKTC’nin ayakları üzerinde durabilmesi için hayati önem arz ettiğini vurguladı.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda yer alan kabulde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan’ın yanı sıra Meclis Başkanlık Divanı üyesi Milletvekilleri Erek Çağatay, Oğuzhan Hasipoğlu ve Aytaç Çaluda ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de hazır bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’n heyetinde ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yrd. Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşün Ofisi Başkanı, Ali Taha Koç, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Fatma Şahin, Türkiye Cumhurbaşkanı Yarmcılığı Kıbrıs Koordinatörü Halil Afşarata yer aldı.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Fuat Oktay ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye ve KKTC arasında imzalanacak olan Mali İşbirliği Protokolünün başarılı olmasını temenni eden Sennaroğlu, “Protokol, KKTC’nin ayakları üzerinde durması bakımından hayati önem arz ediyor” dedi.

Türkiye’nin, pandemi döneminde sağladığı destek ve sağlık alanındaki yardımları için teşekkür eden Sennaroğlu, E- devlet projesi ile KKTC’nin dijital çağı yakalayacağını ifade etti.

Oktay’ın, özellikle Ekonomik Örgütler Platformu ile yapacağı birebir görüşmelerin çok önemli olduğunu ifade eden Sennaroğlu, özel sektörün desteğe ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Paylaş