2 yıldır ülkede kaçak olan şahsa 8 gün ek tutukluluk

27
Emmanuel Yume Menyoli
reklam alani

Ülkede 2 yıldır kaçak olduğu tespit edilen Kamerun uyruklu zanlı Emmanuel Yume Menyoli Nije’in tutukluluk süresi uzatıldı.

Mağusa’da polisin aldığı bir ihbar sonucu yaptığı kontrolde 2 yıldır ülkede kaçak olduğu ortaya çıkan Kamerun uyruklu zanlı Emmanuel Yume Menyoli Nije’nin hakkındaki soruşturma devam ediyor.

“KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlaması ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Nije’nin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

İHRAÇ EDİLEBİLMESİ İÇİN KARAR BEKLENİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İzlem Kasap mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Emmanuel Yume Menyoli Nije’nin31 Ocak 2021 tarihinde alınan bir ihbar üzerine polis tarafından Mağusa’da tespit edildiğini söyledi. Zanlının yapılan muhaceret kontrolünde 19 Ekim 2018 tarihinde ülkeye 90 günlük vize ile giriş yaptığını söyleyen Kasap, zanlının 17 Ocak 2019 tarihinden beri de ülkede izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının ihraç edilebilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Kasap, henüz bir cevap alınamadığını kaydederek zanlının 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş