Jale Refik Rogers: Protokolde ucu açık, altı doldurulmayan birçok madde var

1
Jale Refik Rogers
reklam alani

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma (Onay) Yasa Tasarısı’nı eleştirerek, “Protokolde ucu açık, altı doldurulmayan birçok madde var” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma (Onay) Yasa Tasarısı’nı ele almaya devam ediyor.

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hafta sonu yaşanan doktora yönelik şiddet olayını kınayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hükümetlerin sadece kınamak için değil, aslında değişimi başarmak için görev yaptıklarını ifade eden Rogers, her gün daha görünür olan şiddet olayları için hükümetin hiçbir şey yapmadığını savundu.

Hükümetin sosyal politikalardan çok uzak olduğunu kaydeden Rogers, kınamak yerine artık bir adım atıldığını görmek istediklerini söyledi.

Protokolün önce iyi bir amaç için imzalandığı bilgisini aldıklarını ancak son dakikaya kadar protokolü görme şansları olmadığını kaydeden Rogers, yangından mal kaçırır gibi bir protokol imzalanmaya çalışıldığını belirtti. Rogers, protokolde ucu açık, altı doldurulmayan birçok madde bulunduğunu, bunun çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

Protokolün bazı maddelerine de değinen Rogers, protokolde yer alan özel bir şirketten hizmet alınması konusunu eleştirdi. Rogers, geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda “ne yapılmamasını düzenleyen” bir madde olmasını ümit ettiğini belirtti.

Protokolün Türkiye kanadının bazı yükümlülüklerini bir özel şirkete devredebilir ibaresinin çok ucu açık olduğunu, bunun da çok ciddi tehlikeler içerdiğine işaret eden Rogers, sağlık alanında çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Rogers, sağlık sistemin yönetilebilmesi konusunda samimiyse hükümetin bir komite kurarak, yasaların geçirilmesi ve yapılacakların hızlıca yapılabilmesinin önünü açması gerektiğini kaydetti.

Paylaş