Yabancı vatandaşlardan pandemiyle mücadeleye destek mesajı: ‘Devletin ücretsiz, ek doktorlara ihtiyacı yok mu?’

16
Alehandro-koronavirüs
reklam alani

Pandemiyle mücadeleye ücretsiz destek vermek isteyen yabancı vatandaş, “Devletin gerçekten ücretsiz, ek doktorlara ihtiyacı yok mu?” diye sordu, bürokrasi engelini aşmak için sosyal medyadan çağrıda bulundu.

Sanek Alehandro, isimli yabancı vatandaş, sosyal medyadan eşiyle birlikte salgınla mücadeleye katkı koymak istediklerini açıkladı.

“EŞİM DOKTOR, ÜCRETSİZ DESTEĞE HAZIRIZ”

Eşinin bir doktor olduğunu dile getiren Alehandro, “Dahası, bir Rus hastanesinde enfekte insanlarla çalışma konusunda engin deneyime sahip” dedi.

Pandemi ile mücadeleye ücretsiz katkı koymak istediklerinin altını çizen Alehandro, “Bakanlığa telefonla ulaştık. Bizzat gittik. Ama her şey bürokrasiye bağlı” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN ÜCRETSİZ, EK DOKTORLARA İHTİYACI YOK MU?”

Normal hayata dönebilmek için, salgının kontrol altına alınmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Alehandro, “Devletin gerçekten ücretsiz, ek doktorlara ihtiyacı yok mu?” diye sordu.

Sanek Alehandro’nun konuyla ilgili çağrısı şöyle:

“PANDEMİYLE MÜCADELEYE KATKI KOYMAK İSTİYORUZ”

“Bizler bu yaz bu adaya taşınan Rusya vatandaşıyız (Azeriler). Uzun zamandır buraya taşınmayı planlıyoruz, esas olarak çocuklar için mükemmel eğitim nedeniyle. Ama şimdi adadaki herkesin pandemiden muzdarip olduğunu görüyoruz. Biz dahil. Sadece arkamıza yaslanıp bekleyebiliriz. Ancak pandemiyle mücadeleye de katkıda bulunmak istiyoruz. Karım bir doktor.

Eşim Bakan Ali Pilli’nin adanın tüm sağlık çalışanlarına çağrısını gördü, o da hastalara yardım etmek istiyor (tamamen ücretsiz). Dahası, bir Rus hastanesinde enfekte insanlarla çalışma konusunda engin deneyime sahip. Bakanlığa telefonla ulaştık. Bizzat gittik. Ama her şey bürokrasiye bağlı. Sonuçta, herhangi bir afet sırasında, ülkenin kendisi başa çıkamıyorsa, diğer ülkelerden doktorlar çalışıyor mu? Hiçbir şeye ihtiyacımız yok.

“NORMAL HAYATA DÖNEBİLMEK İÇİN SALGININ SONA ERMESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Tüm insanların normal hayata dönebilmesi için bu salgının daha hızlı sona ermesine ihtiyacımız var. Herkese hitap ediyorum. Devlete yardım etme arzumuzu gerekli otoriteye iletebilen var mı? Devletin gerçekten ücretsiz, ek doktorlara ihtiyacı yok mu?”

Paylaş