Keser: “Algıda farkındalık oluşturan bir çalışma”

36
reklam alani

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser 61.çalışması olan  “Rum- Yunan Algısında Atatürk ” kitabı hakkında açıklamada bulundu.

GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser çalışmasının içeriğinden bahsederek;  “ Bu kitap objektiflik ekseninde çalıştığım belgeye dayanan 61.çalışmam oldu. Bu çalışma en çok heyecanlandığım çalışmalardan birisi çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi süreç içerisinde en çok sorun yaşadığı ülke Yunanistan. Bu durumu Kıbrıs Adası’nda Kıbrıslı Türkler anlamında düşündüğümüz de komşumuzu Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile de bizim pek çok sorunumuz var. Bu şartlar ve bu çerçeve içerisinde düşünüldüğünde  acaba Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Mustafa Kemal Atatürk Rumlar ve Yunan’ların penceresinden nasıl görünüyor? Diye bir soru ortaya çıktı. Bende bu sorunun cevabını bulabilmek için bu çalışmaya başladım” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ulvi Keser;  “ Çalışmama düz bir çerçeveden baktığımızda görülenşey  klasik anlamda bir Rum veya Yunan, Türkiye ile ilgili ne düşünür dediğimiz de hemen aklımıza bir önyargı ile dolu olarak olumsuz şeyler gelecektir. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Atatürk’e getirdiğimiz de acaba nasıl bir düşünce ortaya çıkacaktır? Yani yine aynı şekilde olumsuz düşünceler mi? diye beklenirken aslında gerek Yunan’lar da gerekse Rumlar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı dönemlerde inanılmaz bir Türkiye ve Atatürk hayranlığı var. Üstelik bu süreç Atatürk’ün ölümünün ardından da devam ediyor” dedi.

Kaynak araştırmasının başlangıcına Rum ve Yunan üzerine olduğu belirten Keser;  “ Kıbrıs’da Rum arşivlerini, Yunanistan’da Yunan Arşivleri bunun üzerine Türkiye’de ki arşivler ve son olarak da Anıtkabir’de ki arşivleri araştırdım. Bunun nedeni üzerinde yapmış olduğum çalışmanın her kesime hitap etmesindendir ” şeklinde konuştu.

Keser son olarak bu çalışmanın algı farkındalığı niteliğinde olduğunu önemle belirtti.

Paylaş