Evcil hayvan sahipleri havaalanında saatlerce bekletiliyor!

84
reklam alani

Yurtdışından evcil hayvanı ile KKTC’ye seyahat edenler, Ercan Havaalanı’nda hayvanların veteriner kontrolünden geçmesi için saatlerce beklediklerini iddia ederek Veteriner Dairesi’ne uçağın varış saatini bildirmelerine rağmen Ercan’da veteriner hekimin hazır şekilde bekletilmemesinden yakındı.

Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan’ın haberine göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci ise KKTC’ye gelen her uçakta evcil hayvan bulunmaması nedeniyle veteriner hekimlerine ek mesai ödenmemesi adına ‘on call’ olarak çalıştırıldığını ve nöbetçi veterinerlerin gerekli olduğu zaman aranmaları durumunda havaalanına geldiklerini söyledi.

Ercan Havaalanı’na evcil hayvanlarıyla seyahat edenlerin veteriner hekimin kontrolünden geçmek için saatlerce bekletildiğini ifade eden vatandaşlar, veteriner hekimlerin havaalanından hazır şekilde bekletilmemesinden şikayet etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci ise veteriner hekimlerin ‘on call’ olarak çalıştırıldığını ifade ederek, nöbetçi veteriner hekimlerin ancak aranması durumunda havaalanına geldiğini kaydetti.

BEKLETİLEN HAYVAN SAHİPLERİ ŞİKAYETÇİ

KKTC’ye giriş yapmak için Ercan Havaalanı’nda evcil hayvanlarıyla veteriner hekim kontrolünden geçmek için hayvan sahiplerinin saatlerce bekletilmesinden yakınan vatandaşlar, defalarca evcil hayvanıyla seyahat etmelerine ve Veteriner Dairesi’ne uçağın varış saatini bildirmelerine rağmen aynı durumla karşı karşıya kaldığını iddia etti. Saatlerce bekletildikleri için hem kendilerinin hem de evcil hayvanının perişan olduğunu kaydeden vatandaşlar, havayolu şirketlerinin evcil hayvanlarıyla seyahat edecekleri yönünde bilgisi olmasına rağmen, görevli veteriner hekimin zamanında alanda hazır olarak bulundurulmamasından yakındı.

DEVECİ: “VETERİNER HEKİM EK MESAİ ÖDENMEMESİ İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞTIRILMIYOR”

Konu hakkında Kıbrıs Postası’nın bilgi aldığı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, havaalanında görevlendirilen veteriner hekimlerin ‘on call’ olarak çalıştırıldığını ve ülkeye havayolu ile gelen evcil hayvan olması durumunda nöbetçi hekimlerin aranarak kontrolleri gerçekleştirmek amacıyla havaalanına geldiğini söyledi. Ülkeye gelen her uçakta evcil hayvan bulunmadığını ifade eden Deveci, bu nedenle veteriner hekimlere ek mesai ödenmemesi için havaalanında sürekli olarak görev alan hekim olmadığını kaydetti. Uçakta evcil hayvan bulunması durumunda gümrük memurların gerekli işlemleri yapmasının ardından veteriner hekimi aradığını belirten Deveci, veteriner hekimin geldikten sonra hayvanın ülkeye girmesi için gerekli evrakları kontrol ettiğini ve evrakların sorunsuz olması durumunda hayvanın geçişine izin verdiğini, sorunlu hayvanların ise geçişine izin vermediğini söyledi.

Paylaş