Adnan Oktar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

81
reklam alani

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda tutuklananların sayısı 143’e yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, savcılık ifadeleri tamamlanan ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden 27’si daha “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “çocuğun cinsel istismarı”, “nitelikli cinsel saldırı”, “şantaj”, “mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma”, “cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından tutuklandı.

Böylece soruşturma kapsamında, aralarında Oktar’ın da bulunduğu toplam 143 şüpheli tutuklanmış oldu.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 187 şüpheliden 5’i emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 182 kişi adliyeye sevk edilmişti.

Bu şüphelilerden, 13’ü adli kontrol tedbiri uygulanarak olmak üzere 14’ü serbest bırakılırken, 25 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Oktar’ın ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Adnan Oktar, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda suçlamaları reddederek, müştekilerin kendisine kumpas kurduklarını öne sürdü.

Oktar, hakimlikteki ifadesinde emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerini tekrar ederek, geniş bir arkadaş grubu olduğunu savundu.

Lakap kullandığını ancak herhangi bir kod adı olmadığını öne süren Oktar, “Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim. Ayda 3 bin 500 TL gelirim olmakla başkaca bir gelirim yoktur. Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurt dışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları eve alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Suçsuzum, serbest bırakılmamı istiyorum.” dedi.

Kanuna ve hukuka uygun yaşayan biri olduğunu savunan Oktar, sorgusunda şunları anlattı:

“Halkın içinde yaşayan bir kişiyim, milletin içinde yaşayan televizyonda yaşayan bir kişi olmakla herkes halk da beni görür, tanır. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim. Dürüst insanlarla yaşamayı seven, dost olmayı seven, arkadaş çevresi olan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum kabul etmiyorum. Bize karşı atak yapan bu grup 25-30 kişilik bir gruptur. Bunları da biliyoruz. İnternette de bunları yapılacak operasyonları ifşa eden kişiler vardır.

Bu kız çocuklarına tecavüz olaylarını ise kesinlikle kabul etmiyorum. Bu da iftiradır. Buna aşırı bir abartı yapılmaktadır. Kız çocuklarının ailelerine 50’şer bin TL para vererek onları aldığımıza dair iddialar vardır. Halbuki ben hayatımın her evresinde dikkatli olduğu gibi kız çocukları konusunda da son derece dikkatli olarak ilişki kuran bir kişiyimdir. O bahse konu küçük kız annesi ile birlikte geldi. Ancak eve almadım, bahçede görüştük, gönderdim. Bu iftiraları kabul etmiyorum. Atatürkçü, milliyetçi bir kişiyim. Suçsuzum serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

 

Adnan Oktar hakkında cinsel tacizden, siyasi ve askeri casusluğa kadar toplamda 31 suçlama var.

LİSTE KABARIK

Adnan Oktar hakkındaki suçlamların tamamı şöyle sıralandı:

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, santaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet”

Adnan Oktar'a yöneltilen suçlamalar

Adnan Oktar'a yöneltilen suçlamalar

Oktar Babuna hakkında tutuklama kararı

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Adnan Oktar ve müritleri, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

OKTAR BABUNA HAKKINDA KARAR

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler hakkında karar çıktı.

Tutuklanan isimler arasında Adnan Oktar’a en yakın isimlerden biri olan Oktar Babuna da var.

Oktar Babuna hakkında tutuklama kararı

KANSER OLDUĞUNU SÖYLEYİP…

Kamuoyu onu, ilik kampanyasıyla tanımaya başladı.

Oktar Babuna kendisinin kanser olduğunu söyleyerek, Adnan Oktar ile birlikte ilik kampanyası başlatmış; bu kapsamda 160 bin kişinin ilik örneği toplanmıştı. Ancak daha sonra iliklerden 120 bininin kaybolduğu ortaya çıktı. İliklerin ABD’ye gönderildiği iddia edildi.

Sağlık Bakanlığının girişimiyle Türkiye’de durdurulan kampanyanın Avustralya’da sürmesi üzerine Türkiye, Avustralya’yı uyararak kampanyanın durdurulmasını sağladı.

Oktar Babuna hakkında tutuklama kararı

ADNAN OKTAR İÇİN BABASINI REDDETTİ

Ayrıca Oktar Babuna, Adnan Oktar için babasını reddetmiş bir isim. Oktar Babuna’nın babası Cevat Babuna; çocukları Tuğba, Ceydan, Eda, Hüma, Oktar ve 2 torununun da Adnan Hoca’nın himayesi altında olduğunu iddia etmişti.

Oktar Babuna hakkında tutuklama kararı

Oktar Babuna hakkında tutuklama kararı

Paylaş