Erhürman: Hazırlanan yasa, Karapaşaoğlu’nun davasına yetişemeyecek

30
reklam alani

Başbakan Erhürman, vicdani redde ilişkin düzenlemeler içeren Askerlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu’nun dava sürecine yetişemeyeceğini söyledi.

Başbakan Tufan Erhürman, Kanal T’de yayınlanan  programa konuk oldu.

“TASARI, KARAPAŞAOĞLU’NUN DAVA SÜRECİNE YETİŞMEYECEK”

İzleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Başbakan Erhürman, ilk olarak vicdani redde ilişkin düzenlemeleri içeren Askerlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na değindi.

Erhürman, tasarının vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu’nun dava sürecine yetişemeyeceğini söyledi.

“SEL MAĞDURLARINA MADDİ YARDIMA YÖNELİK BİRAZ DAHA KAYNAK MEVCUT”

Sel felaketinde maddi kayıplar yaşayan vatandaşlara yönelik ayrılan bir kalemin olup olmadığına ilişkin soru üzerine konuşan Erhürman, bütçede doğal afetlerle ilgili bir kalemin bulunmadığını, ülkenin kurak yapıdaki bir ülke gibi yönetildiğini kaydetti.

Erhürman, Vakıflar İdaresi’nin belediye başkanları ya da bireyler aracılığıyla büyük ölçüde maddi sorunların giderildiğini belirterek, henüz destek almayan vatandaşlar varsa bu konuda EVKAF’a başvurmalarını, bu konuyla ilgili ayrılmış bir miktar daha kaynağın bulunduğunu ifade etti.

‘Vakıflar Genel Müdürü ile bir sorununuzun olduğu iddia ediliyor” sorusu üzerine ise Erhürman, “Sayın İbrahim Benter ile çok uyumlu çalışıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok ve olmamıştır” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ… “TARTIŞMAYA KAPALI DEĞİLİM AMA…”

Başkanlık sistemine ilişkin görüşü sorulan Başbakan Tufan Erhürman, “Benim başkanlık sistemine dair bir kitapçığım var. Orada da belirttiğim gibi sorunların çaresi başkanlık sistemi değil ama tartışmaya da kapalı değilim. Genellikle yolsuzluk konularının çözümü olarak başkanlık sistemini öne çıkarıyorlar. Ama Güney Amerika ülkelerine baktığınızda hepsi başkanlık sisteminde ama yolsuzluk oranı çok fazla” şeklinde konuştu.

Paylaş