Meclis’te gerginlik .. Milletvekilleri Derya’ya tepki gösterdi..

43
reklam alani

7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen erken genel seçimde milletvekili seçilenler bugün yemin ederek görevlerine resmen başladılar.

Genel Kurul’da gerçekleştirilen yemin töreninde zaman zaman tartışmalar yaşandı, arbade yaşandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu ant içme töreni için bugün saat 10.30’da en yaşlı üye sıfatıyla TDP Gazimağusa milletvekili Hüseyin Özgürgün başkanlığında toplandı.

And içme sırasında CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın yemin töreni sırasında UBP ve YDP milletvekilleri Genel Kurul’u terk etti. İzleyici sırasında oturan bazı kişiler de Doğuş Derya’yı yuhalaması üzerine Meclis Başkanı Hüseyin Angolemli, sözkonusu kişilerin dışarı çıkmasını talep etti.

Doğuş Derya’nın ant içme metnini tam olarak okumasının ardından tepkiler karşısında “ faşizme karşı omuz omuza” demesi üzirne, katip kürsüsünde oturan YDP milletvekili Bertan Zaroğlu, elindeki kağıdı Doğuş Derya’ya savurdu. Bunun üzerine Genel Kurul’da bir süre gerginlik yaşandı.

Daha sonra yemin sırası UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün’e gelince, bu sefer de CTP ve TDP milletvekilleri salonu terk etti.

Genel Kurul’da yemin töreninin ardından bilgiye ve onaya sunuş bölümünde Cumhurbaşkanı tarafından Genel Kurul’a gönderilen UBP-DP koalisyon hükümetinin istifa ettiğine dair yazı okundu.

Paylaş