Dedektör ile yakalandı, çöpün yanında bulduğunu iddia etti

100
Dedektör
reklam alani

Mağusa’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tasarrufunda izinsiz dedektör bulunan Abdurrahman Aslan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mağusa’da 17 Ağustos tarihinde bir polis ekibi tarafından evinde arama yapılan Abdurrahman Aslan’ın tasarrufunda izinsiz dedektör tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından tutuklanan zanlı Aslan bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

“İzinsiz dedektör tasarrufu” suçlaması ile hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇÖPÜN YANINDA BULMUŞ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Abdurrahman Aslan’ın 17 Ağustos 2020 tarihinde ikametgahında bir polis ekibi tarafından yapılan aramada özel çantası içerisinde aksamlari ile birlikte bir dedektörün tespit edildiğini açıkladı.

Zanlıdan yapılan soruşturmada, zanlının söz konusu dedektörü 2019 yılında evinin yakınındaki bir çöp kutusu yanında bulduğunun tespit edildiğini kaydeden polis memuru, zanlının gönüllü ifadesinde ve hakkında getirilen davada suçunu kabul ettiğini kaydetti.

Zanlı Aslan hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis memuru teminat talebinde bulundu.

SERBEST KALDI

Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak bu bağlamda seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Mahkeme, zanlının 3 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 1 kefilin 75 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiren zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Paylaş