Merih Demiral ile ilgili şok gerçek ortaya çıktı! Ayrılmasının nedeni Başakşehir..

118
Fenerbahçe‘de belki de eski yönetimin en büyük hatası olarak kabul edilen isim Merih Demiral’dı… Sarı-lacivertliler, genç yıldızını 2016 yılında elinden kaçırmıştı. Portekiz’e transfer olan Merih, Juventus’a ve Milli Takım’a kadar uzanmıştı. O dönem Merih’in ayrılığının parasal olduğu konuşulsa da şok gerçek yıllar sonra ortaya çıktı. İşte detaylar.
Juventus ve A Milli Takım’ın yıldız futbolcusu Merih Demiral’ın Fenerbahçe‘yle profesyonel sözleşme imzalamamasının yankıları yıllar geçse de sürmeye devam ediyor.O dönemin altyapı sorumlusu ve Fenerbahçeli eski futbolcu Saffet Akbaş, Milliyet’e verdiği röportajda Demiral’ın ayrılık süreciyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.
O dönemin altyapı sorumlusu ve Fenerbahçeli eski futbolcu Saffet Akbaş, Milliyet’e verdiği röportajda Demiral’ın ayrılık süreciyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
İŞTE AKBAŞ’IN O RÖPORTAJI…
Merih Demiral için daha öncede söyledim. İnsanlar daha net kavrasın. Altyapı sorumlusu Müjdat Yetkiner atandı, Şenol Çorlu’nun yerine. Biz de A takım scoutları olarak, Dereağzı’na taşındık. Kulüpteydik biz.
Müjdat Hoca zaman zaman bizim odamıza gelip, altyapıyla ilgili sıkıntıları anlatıyordu, konuşuyorduk. Merih’i aradıklarını Merih’in telefonlara cevap vermediğini, annesinin ve babasının bilmediğini falan söyledi. Kendisine de dedik ki “bu inandırıcı değil” demek ki bu çocuk bir şeyden kaçıyor.
Pofesyonel yapacaklar Merih Demiral’ı, yönetim de bekliyor. Merih yok ortalıkta. Merih bir hafta hiç haber alınamadı. Sonra bir haber geldi, Başakşehir’le antrenmanlara çıkıyor. Başakşehir antrenmanına çıkmış ve oradan telefon geliyor bize.
Orada antrenmanı seyreden biri midir, çalışan mıdır kimse neyse. Telefon geliyor “Merih burada” diyor.
Fenerbahçeli bir oyuncunun başka bir kulüple antrenmana çıkması sonucu ceza alır. Hem o kulüp alır, hem de oyuncu alır. Neyse Başakşehir bu şeyi uyanıyor, Merih Demiral’ı uzaklaştırıyor.
Ceza alacak yoksa Başakşehir Kulübü de. Antrenmana çıkartamıyorsunuz siz, antrenmandan uzaklaştırıyorlar bunu. Menajerleri bunu alıyorlar, Portekiz’e götürüyorlar.
Portekiz’de bir amatör takımda oynamak zorunda 1.5 yıl, 1.5 yıl sonra profesyonel oluyorsun ve Fenerbahçe‘ye yetiştirme bedelinden kaçıyorsun.
Bütün amaçları bu. Fenerbahçe‘ye yetiştirme parası vermeme adına bir açık bulunmuş, o açığı menajer çok iyi kullanıyor. Merih’i de bir şekilde inandırmışlar. Ailesini de inandırmışlar. Portekiz’de iyi bir takıma gitti, sonra Alanya’ya geldi.
Alanya’dan şu an Juventus‘ta. Dünyanın en iyi kulüplerinden birinde şu an. Ama Fenerbahçe; Merih’i elinden kaçırmadı veya yönetim yanlış bir şey yapmadı.
Merih kendi isteğiyle bir takım kişiler tarafından; önce Başakşehir, ondan sonra da Portekiz’e götürüldü. Sadece Fenerbahçe‘ye yetiştirme bedelinden kurtulmak için yapılmış bir organizasyondu.
Merih şu anda çok iyi bir yerde. Onun adına sevindirici bir olay. Fenerbahçe‘den bu şekilde ayrılmasını, ben şahsen yakıştıramadım.
Çok üzüldüm, Fenerbahçe‘yi sevmiyorsan bir şey demem, Fenerbahçe sana kötü davranmışsa bir şey demem ama öyle bir şey olmadı.
Şenol Çorlu da altyapı sorumlusuydu, Müjdat Hoca’dan önce o da öyle bir insan değil. Çok iyi bir teknik direktör. Ben onlardan bir yanlış olup Merih’in kaçtığını düşünmek istemiyorum.
Şenol Çorlu da altyapı sorumlusuydu, Müjdat Hoca‘dan önce o da öyle bir insan değil. Çok iyi bir teknik direktör. Ben onlardan bir yanlış olup Merih’in kaçtığını düşünmek istemiyorum.
Söyleseler de inanmam, çünkü o iki insanı da tanıyorum. Merih’e inanılmaz, her şeylerini verebilecek insanlar. Merih yanlış yapmıştır ama doğru yerdedir. Şu an Juventus‘ta. Orada olmayıp, daha kötü bir yerde olsaydı, kafasını vuruyor olurdu.
reklam alani
Paylaş