Tatar, Rum Yönetimi’ni KKTC Meclisi’nin çağrısına kulak vermeye davet etti

27
Başbakan Ersin Tatar
reklam alani

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, “ Rum Yönetimi’ni, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nin oy birliği ile yaptığı çağrıya kulak vermeye ve bir an önce yabancıların iki taraf arasındaki seyahatlerini engellemekten vazgeçmeye, ” davet etti.

Başbakan Tatar, “ Rum Yönetimi’nin Kovid-19’u ileri sürerek iki taraf arasındaki seyahati engellemesinin doğru olmadığını” belirtti ve “ şu anda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kıyas kabul etmeyecek derecede vaka olan bazı ülkelerle Güney Kıbrıs arasında karşılıklı seyahatler gerçekleşmekte olduğuna” dikkati çekti.

Başbakan Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“ Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisinin gelişmesinden rahatsızlık duyduğu bir gerçektir.
Nitekim Kovid-19 öncesinde bu rahatsızlık pek çok kez Rum basınında yer almış, Rum Yönetimi’nin tedbirler düşündüğü ifade edilmişti
Şimdi anlaşılıyor ki Rum tarafı bizim ekonomimize zarar vermek için bazı oyunlar çeviriyor.

Rum Yönetimi Yeşil Hat Tüzüğü’nün tek yanlı olarak değiştirilmesi mümkün değilken kendince bazı şeyler ileri sürerek yabancıların iki taraf arasındaki seyahatini engelliyor.
Bu doğru bir davranış değildir.

Avrupa Birliği derhal yeşil hat tüzüğünün gereğinin yerine getirilmesi için girişimlerine hız vermeli ve Rumların bu adımını durdurmalıdır.
Rum Yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nin oy birliği ile yaptığı çağrıya kulak vermeli ve bir an önce yabancıların iki taraf arasındaki seyahatlerini engellemekten vazgeçmelidir.

Çok iyi biliniyor ki, şu anda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kıyas kabul etmeyecek derecede vaka olan bazı ülkelerle Güney Kıbrıs arasında karşılıklı seyahatler gerçekleşmektedir.
Hal böyleyken, Rum Yönetimi’nin Kovid-19’u ileri sürerek iki taraf arasındaki seyahati engellemesi gerçeklerle bağdaşmamaktadır.”

Paylaş