Senin:2’nci paketin de başarılı şekilde hayata geçmesi büyük önem taşıyor

23
reklam alani

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, BRT’de yayınlanan 45+ programında, koalisyon hükümetinin pandemi konusundaki mücadelesine değindi.

Yenal Senin, birinci destek paketinin başarı oranının yüzde 92 olduğunu, bir madde hariç diğer maddelerin hepsinin hayata geçirildiğini ve bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi.

İkinci destek paketinin reel sektöre yönelik olmasının kendilerinin temennisi olduğunu belirten Senin, “Hükümette de bir konsensus vardı. Yüksek öğrenim ve turizm konusunda üçüncü bir paket de gündemimizde. İkinci paketle birlikte reel sektöre beklediği sıcak para, belli bir süre sonra ödeme ve düşük faiz imkanı verildi. Bizim için önemli olan yüzde 92’lik başarı oranı yakalayan birinci pakette olduğu gibi ikinci ekonomik paketin de hayata başarılı bir şekilde geçmesidir” dedi.

Yerel yönetimlerden ve kamu çalışanından yapılan kesintilerin geri ödenmeye başlaması da piyasaya nakit akışının sağlanması açısından da önemli hamleler olduğunu ifade eden Senin, sağlık, eğitim ve yollar için aktarılan beş yüz milyon TL’lik bir kaynağın iyi projelendirip, verimli kullanılmasının da çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Senin, “Halkın içi rahat olsun, pandemide olası bir 2. dalga için gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor” dedi.

Paylaş