Kısıtlamalar bitti, trafiğe çıktık: 2 haftada 5 can kaybı

17
reklam alani

Yıllardır ülkemizin kanayan yarası olan trafik sorunu, hayatın ‘normale’ dönmesiyle kendini göstermeye başladı, yollarımız sadece Haziran ayında 5 kişiye daha mezar oldu.

Kıbrıs Postası – TÜNAY MERTEKÇİ

Ülkemizde Koronavirüs salgınıyla ilgili önlemler çerçevesinde sokağa çıkma yasakları uygulanmış ve 1 Haziran Pazartesi günü yasak kaldırılmıştı.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 1 Haziran tarihinden bugüne kadar 5 kişi trafikte yaşamını yitirdi.

KORONAVİRÜS SALGININA 4, TRAFİĞE 5 CAN VERDİK

Koronavirüs salgınından dolayı 4 kişi hayatını kaybederken, trafikte ise sadece Haziran ayı içerisinde 5 kişi hayata gözlerini yumdu.

Ülkemizin yıllardır kanayan yarası olan trafik çarpışmaları, “Koronavirüs salgınından değil, trafikten ölüyoruz” yorumlarını da beraberinde getirdi.

11 Haziran’da meydana gelen trafik çarpışmasında 20 yaşındaki Ngoy David Kakudji yaşama gözlerini yummuştu.

Devamında ise 14 Haziran’da 29 yaşındaki Azamat Jumaniyazow, 15 Haziran’da 33 yaşındaki Kemal Aydın, 16 Haziran’da 60 yaşındaki Mustafa İpek hayatını kaybetmişti.

15 Haziran’da meydana gelen çarpışmada ağır yaralanan 35 yaşındaki Ayla Yılmaz ise kaldırıldığı hastanede 23 Haziran’da yaşam mücadelesini kaybetmişti…

AYPAR: “GÜVENLİĞİ ARTIRMAK İÇİN ÖNLEM ALINMIYOR”

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Atila Aypar, Kıbrıs Postası’na konuşarak “Trafikte ‘atılması gereken adımlar var’ değil, ‘atılmayan adımlar’ var” dedi.

Maalesef trafik güvenliğini artırmak için yeterince önlem alınmadığını dile getiren Aypar, çalışmalar yapılmadığını kaydetti.

Yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığına dikkat çeken Aypar, “Memleketin hali böyledir. Açılır açılmaz ölümler tekrar başladı. Dilimizde tüy bitti ama dikkate alan yok” diye konuştu.

 

Paylaş