5 yıl hapse mahkum edilen kararın bozulması için yaptığı başvuru reddedildi

40
reklam alani

Önce market içerisinde, ardından da takip ederek yol içerisinde 12 yaşındaki kız çocuğunun kalçasını sıktığı için 5 yıl hapse mahkum edilen Şehmuz Çim’in kararın bozulması için yaptığı başvuru reddedildi

“SUÇU PLANLI ŞEKİLDE İŞLEDİ”… İstinafı görüşen Yargıtay Ceza Mahkemesi heyeti adına kararı okuyan Yüksek Mahkeme Yargıcı Beril Çağdal, 2017 yılında 45 yaşında olan sanığın Girne’de market içerisinde kalçasını sıkarak cinsel tacizde bulunduğu 12 yaşındaki kız çocuğunu yolda takip ederek suçunu tekrarladığının altını çizerek, Şehmuz Çim’in suçu planlı bir şekilde işlediğine bulgu yaptı. Çağdal, sanığın başvurusunu reddederek Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını onadıklarını açıkladı.

Emine UYSAL ÇALUDA    Girne’de 2017 yılının Aralık ayında, market içerisinde kasıtlı olarak kalçasına dokunduğu 12 yaşındaki kız çocuğunu takip edip, yolda yürüdüğü sırada kalçasını sıkan ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 5 yıl hapis cezası alan Şehmus Çim’in cezanın düşürülmesi için istinafa yaptığı başvuru reddedildi.

Yargıtay Ceza Mahkemesi Başkanı Gülden Çiftçioğlu, üye Bertan Özerdağ ve üye Beril Çağdal’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu.

Kararı okuyan Beril Çağdal, sanığın suçlamaları reddettiğini ve duruşmalar neticesinde suçlu bulunup, 5 yıl hapis cezası aldığını anımsattı.

Sanığın mahkum olduğu 5 yıl hapis cezasına itiraz ettiğini belirten Çağdal, 45 yaşındaki sanığın, 12 yaşındaki kız çocuğunu önce marketin içinde taciz ettiğine, akabinde de market çıkışında da takip edip, cinsel istismarda bulunduğuna vurgu yaptı.

Beril Çağdal, sanığın planlı şekilde suçu işlediğine bulgu yapıp, son yıllarda çocuklara karşı işlenen suçlardaki artışa dikkat çekti.

Çağdal, bu tür suçları işleme eğiliminde olan kişilere karşı kamu menfaati göz önünde bulundurularak, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çağdal, sanığın istinafını reddettiklerini açıkladı.

Paylaş