Teknoloji mağazasından kulaklık çaldı, ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı

32
reklam alani

Mağusa’da bir teknoloji mağazasından 2 bin 50 TL değerinde kulaklık çalan Nijerya uyruklu (M.W.A)E 9 aydan beri ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası – NADIRE BAHADI

Mağusa’da bir teknoloji mağazasına telefonuna koruyucu taktırmak bahanesi ile girip 2 bin 50 TL değerindeki airpod kulaklığı çaldığı tespit edilen Nijerya uyruklu (M.W.A)E tutuklandı. Zanlının 30 Eylül 2019 tarihinden beri ülkede kaçak olarak ikamet ettiği tespit edildi.

“Sirkat” ve “İzinsiz ikamet” suçlamaları ile ilgili Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Ahmed ihraç işlemleri tamamlanana kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Çebi mahkemede verdiği ifadesinde, zanlının 5 Haziran 2020 tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren teknoworld Özcenk isimli iş yerine müşteri olarak gidip telefonuna ekran koruyucusu taktırmak istediğini söylediğini belirtti. Çebi, bu işlemin yapıldığı sırada zanlının çekmecede bulunan 2 bin 50 TL değerindeki airpod kulaklığı çaldığını açıkladı.

Kamera görüntülerinden zanlının eşkalinin tespit edildiğini ve yerinin belirlenerek dün tespit edilip tutuklandığını kaydeden Çebi, söz konusu kulaklığın zanlının tasarrufunda tespit edildiğini zanlının da gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Yürütülen soruşturma kapsamında zanlının muhaceret kontrolünde 30 Eylül tarihinden bu yana ülkede kaçak olarak ikamet ettiğinin tespit edildiğini belirten Çebi, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, kaçak olarak ikamet eden zanlının ihraç işlemlerinin tamamlanıncaya dek cezaevine gönderilmesini talep etti.

Paylaş