“Aşı ekim ayında hazır olabilir”

36
reklam alani

Ülkeler, Dünya’ya ölüm saçan koronavirüs pandemisine karşı aşı geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İsviçreli bilim insanı Martın Bachmann’dan sevindiren bir haber geldi. Bachmann üzerine çalıştıkları aşının ekim ayında hazır olmasını umduklarını söyledi.

“Koronavirüs aşısı ekim ayında hazır olabilir”. Umutlandıran bu iddia, İsviçre’nin Bern Üniversitesi’nden immünoloji Profesörü Martın Bachmann’a ait. İngiltere Oxford Üniversitesi’nde de görev yapan Bachmann, birleşmiş milletler Cenevre ofisinde düzenlenen basın toplantısına katıldı, TIP dünyasını heyecanlandıran haberi de orada verdi.

İsviçreli bir aşı şirketiyle çalıştıklarını söyleyen Bachmann, “aylar içinde bir aşı geliştirmek üzereyiz” dedi. “İsviçre ve tüm dünya için bir çözüm sunmak istiyoruz. Başarılı olmak için gerçekçi bir şansımız olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı…

İmmünolog Bachmann ile birlikte çalışan şirketin direktörü de aşının test aşaması için kullanılacak adaylar hakkındaki çalışmaların bu ay sonunda tamamlanacağını söyledi. Seçilmiş adaylarının olduğunu da ekledi.

Test sürecinde Zürih uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin de yardımcı olacağını belirten bilim insanları, üzerine çalıştıkları aşının Ekim’de  “faz 2 ve 3” aşamalarındayken tüm İsviçre halkının kullanımına hazır olacağını umut ettiklerini vurguladı.

 

Kaynak: CNN Türk

Paylaş