Dyt. Erdal Özirfanoğlu’ndan korona virüsünden korunmanın yolları

659
reklam alani

Dyt. Erdal Özirfanoğlu, korona virüsünden korunmanın yollarını paylaştı. Özirfanoğlu, virüsün daha çok bağışıklık sistemi zayıf ve farklı hastalıkları olan kişilerde etkisini gösterdiğini, bu sebeple bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin korona virüsünden korunmak için önemli bir adım olacağını dile getirdi.

 

Korona virüsünden korunmanın beslenme yolları

“Korona virüsü daha çok bağışıklık sistemi zayıf ve farklı hastalıkları olan kişilerde etkisini göstererek kötü sonuçlara sebep olabilir. Bu yüzden bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi korona virüsünden korunmak için önemli bir adım olacaktır.”

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi

“Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ancak dengeli ve sağlıklı beslenerek olduğundan tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerekir. Bu bağlamda korona virüsü ve diğer enfeksiyon hastalıklarından korunmak için beslenmede sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir. Özellikle C vitamininden zengin bir menü olmalı, bu sağlanamıyorsa C vitamini takviyeleri alınmalı, bol sıvı tüketilmeli (en az 2 lt), ayran, taze meyve suyu, bitki çayları tercih edilmelidir. Ayrıca çiğ veya pişmemiş hayvan ürünlerinin tüketilmemesi vücudu toksinlerden korunmak için önemlidir.”

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için birkaç ipucu:

– Brokoli ve karnabahar

– Başta portakal olmak üzere turunçgiller

– Somon ve sardalya gibi yağlı balıklar

– Yumurta

– Taze kırmızı biber

– Mevsiminde domates

– Ispanak

– Yoğurt; zengin probiyotik içerdiği için vücudun zararlı bakterilerden arınmasını sağladığı için oldukça faydalıdır.

– D Vitamini

– Zerdeçal

– Zencefil

– Bal

– Sarımsak

Paylaş