Başbakan Ersin Tatar Başkanlığında, GAÜ Hastanesi’nin devir işlemleri için imzalar atıldı

185
reklam alani

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde yapımına 2016 yılında başlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığı’na devri için imzalar atıldı.

Kısa süre içinde tamamlanarak Girne’de hizmete girecek 120 yataklı hastane, kamu hastanesi olarak hizmet verecek. GAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerin de eğitimlerini alacağı hastanenin Maliye Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen devir teslim törenine Başbakan Ersin Tatar, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GAÜ Başkan Vekili Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Ali Haydar ve AUM Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Saffet Özarslan katılım gösterdi.

Başbakan Ersin Tatar, konuşmasına başlarken, İdlib’de şehit düşen Mehmetçiklere rahmet, ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diledi. Tatar “Türk ulusunun acısı bizim de acımızdır” dedi.
Devlet hastanesinde gerçekleşen yangına da değinen Tatar, tahliye işlemine katkı koyanlara teşekkür etti.
Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin yangın dolayısıyla oluşturulan kriz masasını yönettiği için bu toplantıya katılamadığını kaydetti.
Başbakan Tatar, GAÜ’den devralınan ve Girne’de yapılacak hastanenin oldukça çağdaş ve donanımlı olacağını belirtti.
Böyle bir projeyi tasarlamak ve bir noktaya getirmenin yıllar istediğini söyleyen Tatar, hastanenin kısa süre içerisinde ülkeye kazandırılacağını ve bunun büyük bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu konuşmasının başında bu sabah Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan yangın sebebiyle hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diledi.
Devralınan ve yapımı süren 120 yataklı 18 yoğun bakım üniteli 15800 metrekarelik hastanenin devlet tarafından tamamlanacağını kaydeden Amcaoğlu, ülkenin sağlık alanında yapılacak yatırımlara duyduğu ihtiyaca işaret etti.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar konuşmasında, İdlib’ten gelen şehit haberleri ve KKTC Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çıkan yangın ile güne buruk başladıklarını belirterek, Şehitlerimize ve Nalbantoğlu Hastanesi’nde  hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Akpınar, aylardır üzerinde çalışılan ve bugün devredilen hastane projesi için yapılan çalışmalara işaret ederek, hastanenin halka hayırlı olmasını diledi.

Akpınar açıklamasının devamında ise şunları söyledi;
“2016-2017 Akademik yılında başlamış olduğumuz GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaat programını, KKTC devleti ile yapmış olduğumuz ve yaklaşık bir yıldan beri devam eden görüşmeler sonrasında bugün itibariyle KKTC Sağlık Bakanlığı’na devretmiş bulunuyoruz.  Özellikle tıp fakültesinde okuyacak olan öğrencilerimizin uygulamalı ve üç yıldan sonra eğitim alacakları, tüm klinik eğitim süreçlerine burada devam edecek olmaları üniversitemiz olarak çok önemli. Bu aşamadan sonra hastanemiz kamu devlet hastanesi olarak faaliyetine devam edecektir. Teknolojik alt yapı olarakta tüm işlemleri hazır olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Sağlık Bakanlığımız da bu yıl sonuna kadar hastaneyi tamamlama planlaması içerisinde son derece istikrarlı duruş sergilediler. Başta Sağlık Bakanımız Ali Pilli’ye, Bakanlar Kurulu’na, Başbakanımız Sayın Ersin Tatar’a ve Maliye Bakanlığımız Olgun Amcaoğlu’na üniversitemiz adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ülkemizin böylesi bir hastaneye ihtiyacı var” dedi.

Paylaş