Türk-Sen zamları kınadı: “Hükümet zam şampiyonu oldu”

50
reklam alani

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yeni yılla birlikte yapılan zamları kınadıklarını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada “hükümetin kolaya kaçtığını” savunan Bıçaklı, hükümetin çeşitlik mazeretler üretmek yerine sorunlara çare bulmak zorunda olduğunu belirtti.

Türk-Sen’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Ülkemizde dar gelirli vatandaşlarımız ve özellikle de özel sektörde sendikasız olarak çalışan ve günde 10-12 saat Asgari Ücretinde altına çalıştırılan işçilerin, dövizin de ciddi şekilde yükselmesi nedeniyle oluşan hayat pahalılığı ve çalışanların alım gücünün büyük oranda düştüğü bir dönemde Hükümet edenler yine işin kolayına kaçarak her yere zam yapmıştır.

Ülkeyi yönettiğini iddia eden hükümetlerin esas görevi halkının refah ve mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. Bunu sağlamak için halktan görev talep etmektedirler.

Bu nedenle her gün çeşitli mazeretler üretmek yerine sorunlara çare bulmak zorundadırlar. Her gün zam yaparak vatandaşın yaşamını zora sokmak yerine devletin bir sürü gereksiz harcamalarını durdurarak birçok sıkıntıya çare bulabilirler.

Bu nedenle son yapılan zamları Türk-Sen olarak kınıyor ve zamların geri alınmasını talep ediyoruz.”

Paylaş