Doğu Akdeniz hareketlendi

23
reklam alani

Yılbaşı sonrasında doğu Akdeniz trafiği hareketleniyor. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bugün Beyaz Saray’a gidiyor. Beş ülkenin dışişleri bakanı ise yarın Kahire’de buluşacak.

MISIR’ın başkenti Kahire’de yarın Mısır, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) dışişleri bakanlarının katılımıyla Libya toplantısı düzenlenecek.

LİBYA MASADA

Büyük çoğunluğu Birleşmiş Milletler’in tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yerine darbeci general Halife Hafter’e destek veren ülkelerin oluşturduğu 5’li toplantıda, Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Libya arasında imzalanan deniz sınırı anlaşmasının da masaya yatırılması bekleniyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Libya’daki kriz tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde ele alınarak çözüm yolları görüşülecek. Beşli toplantıda ayrıca, doğu Akdeniz’deki son gelişmeler de genel hatları ile masaya yatırılacak” ifadelerine yer verildi. Libya’nın başkenti Trablus, 10 aydır Halife Hafter milislerinin saldırısı altında. Türkiye, Libya Mutabakat Hükümeti’ne askeri koordinasyon ve eğitim amaçlı asker göndermeye başlarken, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’nın Hafter’e destek verdiği biliniyor.

Paylaş