Çiftçiler Birliği, GML Tarım Bölümüne traktör hibe etti

35
reklam alani

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Güzelyurt Meslek Lisesi (GML) Tarım Bölümü’nde kullanılmak üzere tam donanımlı bir traktörü okula hibe etti.

Bu çerçevede okul avlusunda ‘Geleceğimize Umut Olalım’ sloganıyla tören düzenlendi.

Törene Başbakan Ersin Tatar bazı bakanlar ve diğer yetkililer de katıldı.

Başabakan Tatar, yaptığı konuşmada suyun ve toprağın önemini vurguladı.

Anadolunun suyunu KKTC ile buluşturan asrın projesinin, çağımızın önemli nimeti olan suyu tarımsal faaliyetlerle buluşturduğunu ve teknolojinin de en iyi şekilde değerlendirildiğini belirterek, tarımsal faaliyetlerde ana meselenin su olduğunu, su olmadan hiçbirşey yapılamayacağını söyledi.

Başbakan Tatar, toprağın öneminin altını da çizdi.

Tatar, “toprak meselesi Kıbrıs meselesinin anahtarıdır. Kıbrıs Türkü 1930lu yıllardan beri bu ülkede topraklarını muhafaza ederek bugünlere geldi, devletini kurdu.’ Dedi

Üretimde bir yerlere gelinebilmesi için teknolojinin de kullanıldığına dikkati çekerek, bunları tamamlayacak olanın insan gücü olduğunu belirten Tatar, gençlere yatırım yapmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Tatar, konuşmasının sonunda öğrencilere de seslendi..

Başbakan Tatar, ‘ size düşen görev çalışmaktır, öğrenmektir, sunulan imkanları en iyi şekilde kullanmaktır. Toplumun ihtiyacı olan sekktörlerde kendinizi geliştirmenin temennimizdir.’ diye konuştu.

Paylaş