KTEMB’den ‘orta gerilim şebeke uygulamaları’ eğitimi

29
reklam alani

Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği (KTEMB) tarafından AB mali desteğiyleyürütülen ve piyasadaki kalifiye teknik eleman açığının kapatılmasına yönelik olarak hazırlanan“Elektriksel Alan”isimli eğitim ve istihdam projesi eğitimlerine devam edildiği bildirildi.Projenin 2019 yılı eğitim programında yer alan Kıb-Tek Orta Gerilim (O/G) şebeke uygulamalarına yönelik pratik eğitimlerden ilki önceki akşam gerçekleştirildi.

Kıb-Tek Elektrifikasyon Yetki Belgeli Birlik üyelerinin kadrolarındaki teknik personel ile dışarıdan eğitimlere kayıt yapankursiyerlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen eğitim KTEZO Eğitim Merkezinde proje için oluşturulan pratik elektrik laboratuvarında yapıldı.

22 kV 3x95mm2 XLPE çelik zırhlı yer altı kablolarının Kıb-Tek kurallarına göre birbirine eklenmesine yönelik eğitim,Kıb-Tek’in uzman mühendis ve teknisyenleri tarafından uygulamalı olarak gösterildi. KTEMB’den yapılan açıklamaya göre Aralık ve Ocak aylarında gerçekleştirilecek olan diğer eğitimlerde kablo başlığı yapımı ve O/G kesicilerle ile ilgili benzer pratik uygulamalara devam edileceğive sertifika almaya hak kazananlara KTEMB üye firmalarda iş olanakları sağlanacağı bildirildi.

Paylaş