Turanlı’nın devlete 60 milyon TL borcu var

33
Turanlı’nın borçlarına ilişkin konuşulanların, kendisini huzursuz ettiğini belirten Maliye Bakanı Amcaoğlu, “Çünkü günün sonunda haksızlığı görüp da susan dilsiz şeytandır der Kur’an-ı Kerim. Ben yalanı ve haksızlığı görüp de susabilecek biri değilim” dedi.
reklam alani

 

Genç TV’de Gökhan Altıner’in konuğu olan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’nin büyük ortağı Taşyapı Group’un sahibi Emrullah Turanlı’nın devlete olan borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Program sunucusu Gökhan Aktıner’in “Siz Turanlı’nın bu devlete hiçbir borcu yoktur dediniz mi?” sorusuna Bakan Amcaoğlu, “Kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Bulun, çıkarın açıklamamı. Onu Emrullah Turanlı söyledi, ben söylemedim” şeklinde yanıtladı.

Turanlı’nın devlete 60 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Bakan Amcaoğlu, “Kısmetse ödeme planı hazır. O ödeme planına göre, ülkenin hakkı olanları, tek kuruşuna kadar tahsil edeceğiz” dedi.

“Olaylara kesinlikle şahsi bakmıyorum” diyen Amcaoğlu, “Devletin yasalardan kaynaklanan tüm hakları tahsil etmekle ilgilidir benim görevim. Kamu Alacakları Tahsili Usulü Yasası’nda nasıl tahsil edileceği net şekilde belirlenmiştir. Borcu olan kimseye, herhangi bir kişisel bakış açısıyla yaklaşıp, ona göre hareket etme lüksüne sahip değilim” şeklinde konuştu.

Devletin kendi vatandaşına ve özel sektörüne karşı yapmak zorunda olduğu görevleri ve ödemeleri öteleme şansı olmadığını ifade eden Amcaoğlu, şöyle devam etti:

“Bu konuda kimseyi mağdur edemezsiniz ama aynı zamanda devlet kendi haklarını, kimsenin haklarına halel getirmeden, tahsil etmekle ilgili adımları atmak zorundadır. İster casino, ister turizm işletmecisinden, isterse Ercan Havalimanı işletmesinden; eğer siz bu konularda taviz vermeye başlarsanız, eğer siz bu konularda adım atarken, yasalardan aldığınız gücü terk eder ve inisiyatif kullanmaya başlarsanız geçmiş hükümette olduğu gibi, inanın bundan sonraki süreçlerde devletin itibarını zedelersiniz ve buna kimsenin hakkı yoktur.”

Turanlı’nın borçlarına ilişkin konuşulanların, kendisini huzursuz ettiğini belirten Amcaoğlu, “Çünkü günün sonunda haksızlığı görüp da susan dilsiz şeytandır der Kur’an-ı Kerim. Ben yalanı ve haksızlığı görüp de susabilecek biri değilim” dedi.

Amcaoğlu, konuyla ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Herhangi biri ile saygı konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. Söz konusu devletse, ben de 28 yıldır kamu görevlisiysem, devletin bana verdiği yetkileri kendi yasalarından aldığı güçle yerine getirmek zorunda olduğumu da rahatlıkla buradan ifade etmek istiyorum.”

Paylaş