Annan Planı sonrası gibi süreci arzu etmiyoruz

17
 Erhürman, “Berlin’in beşli görüşmenin kapısını açamayacağını biliyorduk, ancak aralaması gerektiğini söylüyorduk” ifadelerini kullandı.
reklam alani

 

BRT’de yayınlanan Gündem Artı programına konuk olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Berlin’in beşli görüşmenin kapısını açamayacağını bildiklerini, ancak aralaması gerektiğini söylediklerini ve Beşli görüşmenin kapısının aralandığını vurguladı. Berlin’den sonra da oturup beklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Erhürman, “Kıbrıslı Türkler Cumhurbaşkanlığı Seçimi var diye oturup beklememeli. Federasyon masada duruyor, Berlin’de de bir kez daha teyit edildi, ancak tıkanıklık siyasi eşitlik noktasında var” dedi.

BERLİN ÖNCESİ CTP’NİN YAPTIĞI GÖRÜŞMELER…

Berlin’den ne beklendiğini CTP’nin çok önceden ortaya koyduğunu belirten Tufan Erhürman, “Birçok büyükelçi ile görüştük. Aynı süre içerisinde DİSİ ve AKEL ile görüştük ve anlattık. Crans Montana’da ciddi açılımlar yapıldığını anlattık. Bu açılımlara karşı Crans Montana’da bir sonuca ulaştırılamadı. Crans Montana’dan sonra moral üstünlüğü Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye tarafındadır” şeklinde konuştu.

“ANNAN PLANI SONRASI GİBİ SÜRECİ ARZU ETMİYORUZ”

Anastasiadis’in kapalı kapılar ardında söyledikleri ile oyalama taktiği yaptığını ve iki yılı kaybettirdiğini aktaran Erhürman, şunları söyledi: “Görüşmelerde Berlin ile ilgili kapsamlı bir çözüm çıkmasını beklemediğimizi görüşmelerimizde söyledik.

Ancak Berlin’den beklediğimiz, sonuç odaklı, bugüne kadarkilerinden farklı ve ucu açık olmayan müzakere süreci başlaması olduğunu söyledik. Biz bundan sonraki sürecin, Annan Planı sonrası gibi süreci arzu etmiyoruz”

“BERLİN’İN BEŞLİ GÖRÜŞMENİN KAPISINI AÇAMAYACAĞINI BİLİYORDUK”

Müzakere etmenin sadece kendi başına değerli olmadığının, sonuç odaklı müzakere etmenin değerli olduğunun altını çizen CTP Genel Başkanı Erhürman, şunları kaydetti: “Berlin’in beşli görüşmenin kapısını açamayacağını biliyorduk, ancak aralaması gerektiğini söylüyorduk. Beşli görüşmenin kapısı aralanmıştır.

Bizim Berlin’den sonra da oturup beklemememiz gerekir. Kıbrıslı Türkler Cumhurbaşkanlığı Seçimi var diye oturup beklememeli. Federasyon masada duruyor, Berlin’de de bir kez daha teyit edildi, ancak tıkanıklık siyasi eşitlik noktasında var”

Paylaş