El-Sen: Bu memleket, 45 senede görmediği eylemleri görecek

36
reklam alani

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) yeterli yatırım yapılmadığı ve jeneratör alımı ihalesine çıkılmadığı gerekçesiyle Eylül ayında greve giren, Maliye Bakanlığı binasının elektriğini kesen ve 6 Eylül’de hükümetle imzaladıkları protokol gereği grevini askıya Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), askıya aldığı grevini yeniden uygulamaya sokma kararı aldı.

Konuyla ilgili sendikanın resmi sosyal medya hesabı üzerinden bugün yapılan açıklamada, hükümetle yaptıkları görüşmelerin “olumsuz geçtiğini” ifade eden EL-SEN yetkilileri, “Yatırımlar konusunda hükümet hiçbir adım atmamıştır. Bu nedenle askıya aldığımız süresiz grevimizi uygulamaya koyuyoruz” dedi.

Açıklamada, “Tüm Kurum çalışanları mesai başlangıcında kendi bölgelerinde greve katılmalarına karar verilmiştir” çağrısında bulunuldu.

Öte yandan Kıbrıs Postası’na konuşan EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, grevin 00.00 itibariyle başladığını, tüm birimlerin greve dahil olduğunu ifade etti.

Özkıraç, sadece çağrı merkezinin acil durumlarda işleyeceğini belirterek, “Bugün resmi grev olacak. Eylem açısından yarını bilmiyorum, sonraki günü bilmiyorum… Bu iş uzar” şeklinde konuştu.

EL-SEN Başkanı Özkıraç, hükümetle imzalanan protokolü artık yok saydıklarını açıklayarak, “Eğer biraz şerefleri varsa, cuma gününe kadar giderler jeneratör için ihaleye çıkarlar. Biz gerginlikten yana değiliz ama aksi taktirde bu memleket 45 senede görmediği eylemleri görecek” dedi.

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), askıdan indirdiği grev kararına ilişkin KIB-TEK önünde açıklamada bulundu.

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç yaptığı açıklamada, hükümetle imzaladıkları protokolü ve atılan imzaları artık ‘yok saydıklarını’ söyledi.

Hükümete seslenen Özkıraç, “Eğer biraz şerefleri varsa, cuma gününe kadar giderler jeneratör için ihaleye çıkarlar. Biz gerginlikten yana değiliz ama aksi taktirde bu memleket 45 senede görmediği eylemleri görecek” dedi.

 

Özkıraç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hükümete taleplerimiz doğrultusunda 45 gün süre vermiştik. Sendikanın iyi niyetinden dolayı 45 gün dolduktan sonra 35 gün daha vermiştik. EL-SEN 650 çalışanıyla bu greve, direnişe başlamıştır. Hiçbir hükümetten dinlenerek bir şey istemedik, istemeyecegiz. Çalışanlar için hiçbir talebimiz yok, sağlıklı ve ucuz bir elektrik istiyoruz. Bizi yönettiğini iddia eden kesimlere söylemek istiyorum; artık protokolü, imzayı reddediyoruz. Eğer biraz şerefleri varsa, cuma gününe kadar giderler jeneratör için ihaleye çıkarlar. Biz gerginlikten yana değiliz ama aksi taktirde bu memleketin 45 senede görmediği eylemleri görecekler.

Paylaş