Maaş aldıkları devlete hakaret edemezler!

27
reklam alani

Başbakan Tatar ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Genel Kurulda Şener Elcil’in açıklamalarını gündeme getirdi.

Arıklı, Barış Harekatı’na “İşgal Harekatı”, Türkiye’ye “İşgalci”, Türk ordusuna “işgal ordusu” demesinin anlaşılır olmadığını söyledi.

Bu görüşü bir kamu görevlisinin paylaşmasının yasalar kapsamında cezaolduğunu söyledi, “Hükümetler bugüne kadar neden harekete geçmedi” diye sordu.

Ülkedeki yargı sisteminin yargıçlara manevra alanı tanıdığını kaydeden Arıklı, TC Cumhurbaşkanı ile ilgili kolaj davasının sonucunu eleştirdi. Arıklı, “Yargıya elbette saygımız var ama belki de yargı sisteminde değişikliğe gitmeliyiz” şeklinde konuştu.

Arıklı, “Türkiye ile bağlarımız birkaç kişinin söyleyeceği sözle sarsılmaz. Başbakanın adımını alkışlıyorum ama bunun arkası gelmeli. Yasalar ortadayken birilerinin Türkiye’ye hakaret etmesine izin vermemeliyiz. Bu birilerinin işine gelebilir ama milli duyguları yüksek olan ve hükümette olan kişilerin buna sessiz kalması bizleri üzer” dedi.

Bir siyasi partinin koro eşliğinde “Ayşe Evine dön” şarkısı söylediğini, bir sendika başkanının Türkiye’ye ve Türk ordusuna hakaret ettiğini, bir gazetenin yayınladığı kolajla TC Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini söyleyen Arıklı, “ Bunun önünü almazsınız gerisi gelir. TC Elçiliği önünde daha ağır pankartlarla mitingler yapılabilir” dedi.

TATAR
Başbakan Ersin Tatar, ülkede zaman zaman fikir ve ifade özgürlüğünün istismar edildiğini söyledi.

Bu ifadeleri bir öğretmenin gündeme getirmesinin kabul edilmez olduğunu kaydeden Tatar,“Amaç öğretmene, eğitime hizmet değil. Başka bir yere hizmet etmektir. Cesaretin varsa siyasete girersin bunları orada söylersin” dedi.

Çoğu öğretmen ve öğrencinin bu sendikacının görüşünü kabul etmediğini kaydeden Tatar,“Bu düşünceler, Kıbrıs Türk halkının duruşuna, düşüncülerine hizmet etmiyor… Bu pozisyonları istismar edenlerin yaptırım ve yasalarla sıkıştırılması lazım. Bu kadar ifade özgürlüğü olamaz. Devletten maaş alacaksın ama bu devlete bunları söyleyeceksin…KKTC’yi zayıflatmak, sorgulatmak, kafa karıştırmak istiyorlar” dedi.

Başsavcıdan bu konuda araştırma yapmasını istediğini anımsatan Başbakan, “Yasalarla ilgili araştırma yapılacak. Esas olan KKTC’ye ve Kıbrıs Türk halkına hizmettir. Bu olanlar çalışmalarımıza gölge düşürüyor. Tüm bakanlarla da konuştum. Hükümet olarak bundan rahatsızız” şeklinde konuştu.

Paylaş