Devlette kadrolaşma faaliyetleri iddiası

26
reklam alani

Serdar Denktaş, basına yansıyan ‘oğluna arazi kiraladığına’ ilişkin haber ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın ‘bu nedenle Dörtlü Koalisyon’dan çekildik’ ifadelerine yönelik açıklama yaptı, Özersay’ın ‘iyice deşifre olmuş malum pazarlıklar sonucu hükümeti yıkmanın ayıbını örtmek istediğini’ savundu.

“Partili dostlarını birer birer sözleşmelerle istihdam ederken gündem değişir mi dersiniz?”

Denktaş’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Öyle anlaşılıyor ki sayın Kudret Özersay, ‘Dörtlü Koalisyon Hükümeti’ni artık iyice deşifre olmuş malum pazarlıklar sonucu yıkmanın ayıbını örtmek istiyor.

Peki; kiralama dosyalarının tümünü, hem kendisine hem meclise bizzat taktim ettiğimi bilmiyor mu?

İstifa ettiğim en son Bakanlar Kurulu toplantısında “buyurunuz, hepsi sizin” demedik mi?

Sanırım açıklaması gereken, daha hükümet sürerken, aracılıların yaptığı pazarlıklardır, karşılıklı verilen sözlerdir, UBP-HP gizli nikahıdır.

Halbuki “aracılar” konuşuyor, sayın Kudret Özersay susuyor.

Kim bilir, belki de bu çabalar, tam da devlette başlattığı “kadrolaşma” faaliyetleri açığa çıktı diyedir.

Partili dostlarını birer birer sözleşmelerle istihdam ederken gündem değişir mi dersiniz?

Pek sanmam!”

Özersay Meclis Kürsüsü’nden iddiaları cevaplamıştı.

Özersay, Kalkınma Bankası’nın müdürü ve müdürünün eşiyle ilgili söylenenlerin doğru olmadığını söyledi.

Özersay, “Kimseye verilmiş söz yok” dedi.

Basında bu konuda çıkan haberlere işaret eden Özersay, bu iddiayı ortaya koyanların gerçek olmadığını anlamasıyla özür dilemesi gerektiğini de kaydetti.

Kalkınma Bankası’nda bir sınav yapıldığını, bu sınavın adil olduğunu kaydeden Özersay, 5 kişinin bankaya istihdam edildiğini söyledi.

Süreçle ilgili bilgi veren Özersay, münhal ilan edildiğini, başvuru için 15 gün beklendiğini, münhal için 40 müracaat olduğunu dile getirdi.

Kudret Özersay, 40 müracaatın 34’ünün kriterlere uygun bulunduğunu, kriterleri uygun olan bir kişinin de sınava girmediğini söyledi.

33 kişinin sınava katıldığını kaydeden Özersay, sınav için DAÜ’den hizmet satın alındığını, üniversitenin iki sınav hazırladığını kaydetti.

Özersay, iki sınavın ortalamasının alındığını ve ona göre puan sıralama yapıldığını, 20 kişiden sonra çizgi çizildiğini ve mülakata bu kişilerin çağrıldığını anlattı.  Kudret Özersay, “Sıralamada ilk 8’in içinde olanların 5’i işe alındı. Yapılan sınav adildir” dedi.

Özersay, “Bu sınava Bakanlar Kurulu’nun bazı üyelerinin birinci derece yakınları da girdi ve işe alınmadı. Kıyak ve partizanlık yapılmadı. Bu doğal olandır. Bunu övünmek için söylemiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş