Bütçede sağlığa ayrılan pay yüzde 7

22
reklam alani

Sağlık Bakanı Ali Pilli, hükümet olarak hedeflerinin 2020’de Lefkoşa’ya yeni hastane için temel atmak olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre BRT’de 45+ programına katılan Bakan Pilli sağlığın önemine işaret ederek hükümetin mevcut sağlık sisteminin daha ileriye taşımak için çalıştıklarını anlattı.

Bütçede sağlığa ayrılan payın yüzde 7 olduğunu işaret eden Pilli bütçenin yetersiz olduğunu kaydetti. Az olan bütçe olanaklarına rağmen yapılabilecekler olduğunu kaydeden Bakan Pilli “Sağlığı daha ileriye taşımak için çalışacağız” dedi.

“SAĞLIKTAKİ EN BÜYÜK SIKINTILARDAN BİRİ ALTYAPI EKSİKLİKLERİ”
Sağlıktaki en büyük sıkıntılardan birinin altyapı eksiklikleri olduğunu ifade ede Sağlık Bakanı Pilli, hastanelerin mutlaka yenilenmesi gerektiğine dikkati çekti. Pilli Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin yetersiz olduğunu belirtti. Lefkoşa’ya yeni bir hastane yapılmasının önemine işaret eden Pilli mevcut hastanenin de “yardımcı bir hastane” olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Yeni devlet hastanesi yapımı ile ortada hazır bir proje olmadığını söyleyen Bakan Pilli “Düşünülmüş ancak ortada somut bir proje oluşturtulmuş değil” dedi. “Bizim amacımız Lefkoşa’da 2020’de yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin temellerini atmaktır diyen Pilli bu yönde girişimleri olduğunu açıkladı.

Önceliklerinin Güzelyurt Hastanesi’nin de yarım kalan projelerinin tamamlanması olduğunu ifade eden Pilli, 9 Aralık’a kadar Güzelyurt Hastanesi’nin ihaleye çıkılabilecek kadar projelerinin hazır durumda olacağını belirtti.

Paylaş