Yakıt ikmali durdu, stoklar tükendi

23
Petrol-İş Sendikası’nın Kıbrıs Türk Petrolleri’nde süresiz grev başlatmasıyla birlikte K-Pet’e yakıt ikmali durdu, birçok akaryakıt istasyonunda stoklar tükendi. Yakıtı biten istasyonlara, Alpet’ten yakıt ikmali yapıldı

Dev-İş’e bağlı Petrol-İş sendikasının K-PET’le olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle başlatılan süresiz grev devam ediyor.

reklam alani

Stokları tükenmek üzere olan bayilere akaryakıt sağlayabileceğini açıklayan Altınbaş Holding’e ait ALPET, “grev kırıcılıkla” suçlanıyor.
ALPET’ten petrol ürünü almayı reddeden bayilerden biri, Mağusa’daki “Darkot Petrol.”

Darkot Petrol, bu kararını “Siz değerli müşterilerimize K-PET dışında başka akaryakıt verip de yanıltacağımıza, dürüstlük ilkemiz gereği kapatmayı tercih ettik” yazılı bir pankartı istasyonun girişine asarak duyurdu.

Petrol-İş Başkanı: “Konu pazartesi Melis’e taşınacak”

Grevdeki son duruma ilişkin Kıbrıs Postası’na konuşan Petrol-İş yetkilisi, pazartesi günü konunun Meclis’e taşınacağını, K-PET üzerinde devletin yüzde 10’luk pay sahibi olduğunu ve grev kırıcılığa çanak tutulmayacağını ifade etti, şirket ile yeni bir görüşme yapmadıklarını kaydetti.

Benzinciler Birliği Başkanı: “Uzlaşacaklarını düşünüyorum”

Öte yandan Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal ise grevle ilgili iki tarafın birbirinden çok da uzak olmadığını iddia ederek, “pazartesi gününe kadar uzlaşacaklarını düşünüyorum” dedi.
Benzinciler Birliği olarak ‘bir taraf olmadıklarını’ ifade ede Çağdal, “K-PET ile sendika arasındaki pürüzlerin çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

K-PET’in ALPET ile bir anlaşma yaptığını duyduklarını kaydeden Çağdal, “ALPET, K-PET bayilerine akaryakıt tedarikinde bulunuyor. Geçmişte de böyle şeyler olmuş ve iki şirket birbirine destek olmuştu” ifadelerinde bulundu.

Ne olmuştu?

Grevin nedenlerine ilişkin bilgiler veren Petrol-İş, toplu iş sözleşmesinin 2018 yılında sona erdiğini, şirketin devrinin gerçekleştiği 2011 yılından bu yana istihdam yapılmadığını, istihdam taleplerinin şirket tarafından geri çevrildiğini, mevcut şartlarda personel almayacağını açıkladığını kaydetti.

Şirketin “Göç Yasası’na göre” personel alımına gitmek istediğini kaydeden yetkili, sendikanın maaşlarda yüzde 20’lik kesintiyi dahil kabul ettiğini, bunun karşılığında bayram harçlıklarında artış taleplerinin dahil reddedildiğini ifade ederek, “Şirket 10 ayda 25 trilyon kara geçti. Şuan grev nedeniyle yaşadığı zarar ise 30 yıla bedel. Sendikayı bitirmek için her şeyi göze almış durumdalar” dedi.

Paylaş