Başbakan Tatar, aranmıyor!

36
reklam alani

Tatar’ın “İnterpol tarafından aranıp aranmadığını, Polis Genel Müdürlüğü aracılığıyla Türk makamlarına ve ardından da İnterpol’ün Türkiye ayağına” soruldu

Türkiye’de yayımlanan ‘Yeniçağ’ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın 21 Ekim’de kaleme aldığı “Kıbrıs’a dikkat!” başlıklı köşe yazısında kullandığı bazı ifadeler, Başbakan Ersin Tatar’ı gerdi.

Demirağ, KKTC’nin “yeni bir Asil Nadir vakası yaşayabileceğinden” söz ederek, Başbakan Ersin Tatar’a işaret etti:

Kıbrıs yeni bir Asil Nadir vakası daha yaşayabilir ki bu siyasetin tepesinde olursa skandalın ötesine taşar. Önce ünlü iş adamı Asil Nadir’in uzun süre İngiltere’de hapis yattığı olayı kısaca hatırlatalım. İngiltere’nin en büyük şirketlerinden Polly Pack şirketi Nadir’e ait idi. Vergi kaçırma, haksız kazanç soruşturması açıldı. İngiliz polisi Nadir’in gelip, ifade vermesini istedi. Nadir, avukatlarının verdiği teminat üzerine Londra’ya gidip ifade verdi. Ve ardından mahkeme tarafından tutuklandı. 7 yıllık hapisin ardından ev hapsine çıktıktan bir süre sonra özel bir uçak ile Türkiye’ye kaçıp, daha sonra memleketi Kıbrıs’a geçti. Londra’daki dosya henüz kapanmış değil. Bu davada ifade vermesi gereken kişilerden birisi de Nadir’in o sırada mali işlerini yürüten bu günün Başbakanı Ersin Tatar… Tatar, 1990 yılından bu yana Türkiye dışında herhangi bir ülkeye gidemedi. Özellikle Avrupa ülkelerinde gözaltına alınma riski var.

 

 

“TATAR İNGİLTERE’DE TUTUKLANABİLİR”

Tatar’ın “Avrupa’da gözaltına alınma” ve “İngiltere’de ise tutuklanma” olasılığı olduğunu iddia eden Demirağ, Nisan 2020’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek, “Akıncı’ya karşı UBP’nin güçlü bir aday çıkarması şart. Ancak bu Ersin Tatar olursa diplomatik krizlere gebe kalınır. Uluslararası görüşmelere Ersin Tatar’ın katılamamasını düşünün… “ ifadesinde bulundu.

TATAR’DAN YANIT GELDİ

Demirağ’ın bu yazısı üzerine Başbakan Tatar, Yeniçağ gazetesine bir mektup ile rapor gönderdi. Mektupta, yazarın iddialarının asılsız olduğu ifade edilirken, ekte gönderilen raporda ise, Tatar’ın “İnterpol tarafından aranıp aranmadığını, Polis Genel Müdürlüğü aracılığıyla Türk makamlarına ve ardından da İnterpol’ün Türkiye ayağına” soruluyor.

PGM Müdürü Manavoğlu’nun imzasını taşıyan yanıt nitelikli raporda da Tatar’ın İnterpol tarafından aranmadığı ifade ediliyor.

Paylaş