Ekonomik Protokol, üç yılı kapsayacak

17
reklam alani

Erhürman, “Hükümet kurulduktan sonra imzalanan protokolün rakamları ve içeri hakkında bilgi isteyen Erhürman, 1 Milyon 215 Milyon TL’lik rakamının konuşulduğunu fakat daha sonra 750 Milyon Tl’lik bir anlaşma imzalandığını savunup konu hakkında bilgi talep etti.

Meclis Genel Kurulu toplantısında söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhurman, ülkeye ne kadar rakam aktarıldığının açıklanmasını istedi.

750 Milyon TL’lik kaynağın altyapı ve reel sektöre ayrılan kısmın dışındakilerin savunma harcamalarına ayrıldığını söyledi.

Ekonomik Protokolün bir yıllık mı 3 yıllık mı bir anlaşama olduğunu öğrenmek istediklerini dile getiren Erhürman, 2020 Ekonomik Program ilgili çalışmaların olup olmadığını sordu ve varsa da bunun açıklanması gerektiğini kaydetti.

Bütçe çalışmalarının gelecek hafta başlayacağını ve ilk gördüğünün gelir düzeyinde artış olduğunu söyleyen Erhürman, gelirlerin artış gösterdiği bir durumda Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırımlar için neden kaynak aradığını da sordu.

AMCAOĞLU CEVAP VERDİ

 

Tam 202 gün sonra imzalanan protokolün bu ülkeye getireceği avantaj ve kaynakların ülkeye doğru şekilde aktarılmasını amaçladıklarını dile getiren Amcaoğlu, ilk 750 Milyon TL tutarındaki rakamın imzalandığını ve savunma adı altında bekleyen rakamın ödendiğini kaydetti.

Akaryakıt, süt ve narenciyeyle ilgili bekleyen doğrudan gelir desteği ödendiği bulunduğunu dile getiren Amcaoğlu, sektörel bazdaki dağılımların kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıkları ziyaret sonrasında ödendiğini söyledi.

Amcaoğlu, yapılan anlaşma çerçevesinde geriye kalan 97 Milyon TL’nin de ileriki hafta ödeneceğini dile getirdi.

Ulaştırma Bakanlığına yerel bütçeden 40 milyon aktarıldığını belirten Amcaoğlu, “yollarla ilgili kaynak aranıyor şeklindeki açıklamaları çocukluğuna veriyorum” dedi.

Amcaoğlu, Türkiye ile hazırlanan Ekonomik Protokolün, 2020-2021-2022 yıllarını kapsayan şekilde imzalanacağını dile getirdi.

Paylaş