Kıbrıs’ın Siber Kahramanları Projesi başlıyor

40
reklam alani

KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi ve TÜSİDAM (Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi) işbirliği ile Kıbrıs’ın Siber Kahramanları Projesi hayata geçirilecek.
Proje, gençlerin teknolojiye ve siber güvenliğe olan farkındalığını artırmayı amaçlıyor.
Siber Güvenlik Yolunda Kariyer Adımları adıyla gerçekleştirilecek seminerlerde,gençlere siber güvenlik konusunda farkındalık kazandırmak amaçlanıyor.

Projeye katılım ücretsiz olup, kayıtlar kibrisinsiberkahramanlari.org web adresine yapılabilir.

Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, proje, 29-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında alanında uzman kişiler tarafından gençlere yönelik seminerler verilerek, belli düzeyde altyapı oluşturulup sonraki aşamada araştırma kültürü geliştirilerek, sınav ve yarışma ruhuyla da öğrenmenin diriliği korunmuş olanak.

Projenin son aşamasında ise öğrenmeyi geliştirip motivasyon sağlanarak, gençlere hayatlarında kalıcı mesleki fırsatları tanıma imkanları verilecek.

Farkındalık Eğitimleri, Eğitsek Kitaplar, Uygulama Sınıfları, Burs ve Staj imkanları da proje kapsamında gençlere sunulacak.

Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren, toplumun geleceği ve sorunlarının çözümünün, genç nüfusun erdemli olmasına doğrudan bağlı olduğunu belirterek, çağı yakalayan gençlik amaçladıklarını ve Kıbrısın Siber Kahramanları Projesini önemsediklerini söyledi.
Verilecek seminer tarihleri ve yerleri şu şekilde;

28 Kasım Güzelyurt Belediye Salonu saat: 10.00-12.00, Girne Anafartalar Lisesi Fikriye Aytaç Kültür Salonu saat: 14.00-16.00

29 Kasım MesaryaPolatpaşa Lisesi saat: 10.00 – 12.00, Lefkoşa AKM saat: 14.00-16.00
30 Kasım İskele Belediye Salonu saat: 10.00-12.00, Mağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi 14.00-16.00

Paylaş