Atatürkçüler, Türk milliyetçiliğini reddedemez

24
reklam alani

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında yaptığı açıklamalarını eleştirirken, Atatürk ilkelerini savunarak, Turancılık hakkında farklı söylemlerine Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) tepki gösterdi.

Burcu açıklamısın da “Kendi faşizan emelleri ve bu açıklamasında da açıkça ifade ettiği Turancı ülküsüne, baskıcı yöntemlerine biat etmeyen herkesi bin bir iftirayla yok etmeye çalışan Atatürk ilkelerine aykırı çağ dışı bu zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Kuruluş yıldönümünde gerçekten vahim ve düşündürücü bir durumdur.’’ İfadelerini kullanmıştı.

Sözcü Burcu’nun açıklamasına Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Av Sunalp Derviş Sencer yazılı açıklama yaparak eleştirdi.

Sencer, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu’nun, Turancılık veya Türk Birliği ile ilgili hezeyanlarına misyonumuz ve dünya görüşümüz gereği muhakkak bir cevap verme hakkımız doğmuştur, denildi

Av Sunalp Derviş Sencer açıklamasında şu ifadeleri kullandı

Sayın Burcu demecinde Turancılığı (Türk Birliğini) ırkçı faşist anlayışlarla bir araya getirmeye zorlamış ve dolayısıyla kendince karalamaya kalkışmıştır.

Bütün bu yaftalamalarına da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü referans olarak göstermeye kalkışmıştır.

Sayın Burcu’nun eğitim hayatında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerini almadığı ya da aldıysa da hiçbir şey anlamadığı ortadadır.

Sayın Burcu’ya Atatürk’ümüzün Nutuk adlı manifestosundan cevaplar verelim istedik. Ulu Önder Nutuk’ta “Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk Milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur.” demiştir.

Yine Ulu Önderimiz “Türk Birliği’nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi Dünya’ya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği’ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek.” diyecek kadar Türk Birliğini yani Turanı ne kadar istediğini belirtmiştir.

Turan’ın yani Türk Birliğinin hayata geçmesinin kimleri korkuttuğu ortadadır. Sayın Burcu’nun bakış açısı da Türklerin birlik olmasından korkanlara aynı zaviyeden olabilir.

Sayın Burcu’ya yine Nutuk’ta yazan Ulu Önderimizin bir tavsiyesini hatırlatırız o da şudur: “Bilelim ki millî benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.” (Nutuk, 15-20 Ekim).

Sayın Burcu Atamızın belirttiği gibi sizin milli benliğiniz gelişmemiş veya başka milletlere fikri olarak yem olmuş olabilir. Ancak bu anlayışınız hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Sayın Burcu siz isteseniz de istemeseniz de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, hayalindeki Türk Birliği gerçekleşecek ve Kıbrıslı Türklerde,  bu birliğin onurlu bir parçası olacaktır.

Paylaş