MDP, Çakar hakkında İstanbul’da dava açtı

32
reklam alani

Ahmet Çakar, Türkiye’nin Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra isim vermeden  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı işaret ederek, “Kaan Ayhan’ın golü o beyefendiye girsin” demiş ve akabinde gönderdiğimiz su zehir olsun gibi ifadeler kullanmıştı. Çakar, kullandığı ifadeler sonrası Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, siyasiler, sivil toplum örgütleri ve sosyal medyada tepki toplamıştı.

Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin İstanbul’daki avukatları , İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Böylece yargı süreci başlamış oldu.

Ayrıca MDP, KKTC Dışişleri Bakanlığı’na başvuru yaparak Türkiye’de  Ahmet ÇAKAR aleyhine dava açılmasını talep etti. Daha sonra KKTC İçişleri Bakanlığına başvuru yaparak ÇAKAR’ın KKTC’de istenmeyen şahıs ilan edilerek KKTC’ye girişinin yasaklanmasını talep etti.

Milliyetçi Demokrasi Partisi  Merkez Yönetim Kurulu ‘Kıbrıs Türk Kamuoyuna’ başlığıyla duyuru yayımladı.

KKTC Cumhurbaşkanımız Mustafa AKINCI’nın  Türkiye’nin kendi güvenliği için başlattığı sınır ötesi operasyon ile ilgili yaptığı ve Kıbrıs Türk’ünün büyük çoğunluğunun itiraz ettiği talihsiz açıklama ile ilgili MDP olarak tepkimizi yerinde gösterdik ve kınama mektubumuzu Sayın Akıncı’ya bıraktıktan sonra T.C Lefkoşa Büyükelçiliğine giderek gönlümüzün ve dualarımızın Türk ordusu ile birlikte olduğunu beyan ettik.

Sayın Akıncı’nın beyanı Kıbrıs Türk Halkında olduğu kadar T.C’de tepki ile karşılanmıştır.  Tepkisini dile getiren insanların içinden bir kısım kendini bilmez haddini aşmış, sözleri eleştiri boyutunu geçerek Cumhurbaşkanlığı makamı ve Kıbrıs Türkü’ne hakaret boyutuna varmıştır. 

Türk milliyetçileri olarak devlet makamlarına ve Kıbrıs Türk Halkı’na karşı yapılan terbiyesizliklere sessiz kalmamız beklenemez.  Bu bağlamda medya maymunu Ahmet ÇAKAR hakkında İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet  Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk ve yargı sürecini başlattık. Ayrıca KKTC Dışişleri Bakanlığı’na başvuru yaparak T.C Lefkoşa Büyükelçiliği üzerinden devletimiz adına T.C’de  Ahmet ÇAKAR aleyhine dava açılmasını talep ettikten sonra KKTC İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaparak medya maymunu ÇAKAR’ın KKTC’de istenmeyen şahıs ilan edilerek KKTC’ye girişinin yasaklanmasını talep ettik. 

Denktaş- Talat- Eroğlu- Akıncı Cumhurbaşkanlığı makamında oturan isimlerin bir önemi yoktur. Kişiler geçici devlet bakidir. Saygı duyulup sahiplenilmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamıdır. 

Sayın Akıncı oturduğu makamın farkında olmasa da bizler o yüce makamın farkındayız. Eleştirilerimizi adamızla yapar hesabımızı sandıkta sorarız.  KKTC ve Kıbrıs Türkü ile ilgili zerre bilgisi olmayan, ağızlarını açtıklarında konuşmaktan ziyade logar kapağından taşan pislik gibi salya saçan medya maymunlarını susturmak boynumuzun borcudur. 

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet  Savcılığı’na yapılan suç duyurusu

Paylaş